Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Tesla Model 3 vinner Miljöbästa Bil 2024

Gröna Mobilister har återigen utsett Miljöbästa Bil och återigen (samma som förra året) är det Tesla Model 3 som vinner. 

Juryn fick ett underlag med 26 Miljöbra bilar där tävlingsledningen beaktade LCA, säkerhet och ekonomi för att nämna några delar. Under oktober månad skulle sedan juryn individuellt ge betyg till minst 5 av dessa och totalt dela ut 25 poäng.

”Det är alltid roligt att dela ut priser och Gröna Mobilisters mest prestigefyllda diplom är definitivt Miljöbästa Bil. Tävlingsledningen vill rikta stort tack till jurymedlemmarna och kan konstatera att de var tämligen överens i år. När priset delas ut i år pågår en arbetsrättslig konflikt mellan Tesla Sverige och flera fackförbund. Juryn har dels bedömt bilarna innan konflikten startade och dels är det inget bedömningskriterie som hade påverkat bedömningen. Tävlingsledningen och juryn är därför noga med att poängtera att vi har utsett Miljöbästa Bil 2024 och sett till tävlingskriterierna är Tesla Model 3 den Miljöbästa. Stort Grattis!” – Victor Bärring, tävlingsledare för Miljöbästa Bil 2024.

Slutresultat (topp 3)

Tesla Model 3 : 39 poäng
MG M4: 20 poäng
Volkswagen ID.3 / Cupra Born : 17*

Diplomet delades ut idag den 2 december på eCar Expo i Göteborg genom Victor Bärring, tävlingsledare och Per Gyllenspetz, jurymedlem.

* Volkswagen ID.3 och Cupra Born beslutades tävla som ett fordon då de är så lika varandra på många vis hade de annars riskerat att konkurrera på ett nästa slumpartat vis.

Källa: Gröna Mobilister

Foto: Noah Wulf