Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Sölvesborgs kommun lanserar gratis seniorbiljett i kollektivtrafiken

Nu kan du som är 70 år eller äldre snart åka kollektivtrafik helt gratis vissa tider på dygnet inom Sölvesborgs kommun. Under början av mars månad börjar vi skicka ut den nya seniorbiljetten.

Tiderna som du kan använda din seniorbiljett för att åka gratis kollektivtrafik är följande:

  • Vardagar (måndag-fredag) mellan klockan 09.00-15.00 och 18.00-04.00
  • Alla helger (lördag- söndag) och röda dagar under hela dygnet

Detta gäller i kollektivtrafiken på alla Blekingetrafikens bussar inom Sölvesborgs kommun och på tåg som går inom Blekinge med tilläggsbiljett från Mörrum. Det gäller inte på båten till Hanö eller i färdtjänst eller närtrafik.

Du behöver påbörja din resa inom seniorbiljettens giltighetstid, men det gör inget om du är framme senare än så.

Sölvesborgs kommun har tagit beslut om att erbjuda detta i samarbete med Blekingetrafiken under slutet av förra året, för att göra det enklare för seniorer att träffas och minska ensamheten bland äldre.

– Äntligen får våra äldre medborgare ta del av detta erbjudande. Det har varit så efterlängtat, säger Birgit Birgersson Brorsson (S), kommunstyrelsens ordförande i Sölvesborgs kommun.

– Att låta personer som är 70 år eller äldre åka gratis inom kommunen under vissa tider på dygnet är en mycket positiv nyhet för Sölvesborgs seniorer. Dessutom nyttjar vi bussarna bättre, minskar bilberoendet och bidrar samtidigt till en bättre miljö. Det tjänar vi alla på – såväl unga som äldre, säger Rasmus Månsson, marknad- och försäljningschef på Blekingetrafiken.

Liknande erbjudande finns sedan tidigare i Karlskrona och Karlshamns kommun.

Källa: Sölvesborgs kommun

Foto: Sölvesborgs kommun