Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Polarbröd och Go Business utforskar möjligheter runt brödspill

Polarbröd tar i samarbete med Go Business hjälp av kreatörer för att utforska hur spill från Polarbröds bagerier kan omvandlas till nya användbara idéer, tjänster och produkter. – Vårt nya program Mindset är ett sätt att skapa fler konstnärliga arenor för kreatörer, och samtidigt utmana industrin i att tänka nytt, säger Lisa Kejving, affärsutvecklare på Go Business.

Polarbröd är ett familjeföretag som funnits i fem generationer och siktar på att finnas minst lika länge till. Därför arbetar Polarbröd för att utmana och ställa om så att verksamheten lämnar ett så litet avtryck på planeten som möjligt.

– Vårt långsiktiga mål är att vi ska vara helt cirkulära 2032. I det ingår både att minska spill i våra bagerier och att se till att det spill som ändå uppstår används till något som skapar värde. Vi ser fram emot att samarbeta med kreativa och innovativa individer för att tänka utanför boxen och upptäcka nya hållbara lösningar, säger Sandra Widmark, tf kvalitets- och utvecklingschef Polarbröd.

Samarbetet sker genom Go Business Mindset som arrangerar en workshop 22 mars där individer inom konstnärliga, kreativa och skapande branscher bjuds in till att generera innovativa idéer kring spill och rester från Polarbröds bagerier.

– Genom workshoppen vill vi koppla ihop industri med kultur och se vilka nya kreativa idéer som kan uppstå. Det är ett sätt att skapa fler konstnärliga arenor för kreatörer, och samtidigt utmana industrin i att tänka nytt. Vi är glada att Polarbröd bidrar med en utmaning, och lovar att både Polarbröd och de kreatörer och kulturskapare som deltar kommer att utvecklas och utmanas tack vare samarbetet, säger Lisa Kejving, affärsutvecklare på Go Business.

Workshoppen innebär både att Polarbröd utmanas i sitt hållbarhetsarbete och en möjlighet för deltagarna att upptäcka nya sätt att jobba kreativt och hitta idéer att vidareutveckla. Idéerna kan sedan antingen tas vidare inom Polarbröd eller deltagarnas egna verksamheter.

Källa: PITEÅ SCIENCE PARK

Foto: PITEÅ SCIENCE PARK