Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Volkswagen ID.3 för STCC 2024 avslöjad på Elmia-mässan

Täcket drogs av den första färdigbyggda Volkswagen ID.3-tävlingsbilen för STCC-säsongen 2024 under öppningsdagen av Custom Motor Show på Elmiamässan i Jönköping.

– Nu har vi avslöjat samtliga fyra elektriska modeller inför STCC 2024 där Volkswagen ID.3 ansluter Tesla Model 3, CUPRA Born och BMW i4 i ett starkt och relevant startfält med de senaste elektriska bilmodellerna, säger Micke Bern, vd för STCC.

– Volkswagen-modeller har tävlat framgångsrikt i STCC genom åren med totalt tre förartitlar och 38 tävlingssegrar. ID.3 är dessutom en av världens mest sålda elektriska bilmodeller och det ska bli mycket kul att se den på våra svenska banor under årets säsong.

Tre Volkswagen ID.3-tävlingsbilar, som är byggda av EPWR, kommer att stå på startlinjen i STCC 2024 och teamet samt förarna kommer att avslöjas under våren.

Bilen drivs av en elmotor som producerar 550 hästkrafter och kommer att laddas av Atlas Copcos klimatsmarta energilagringssystem ZenergiZe under STCC-säsongen, ett system som laddas med grön energi och arbetar helt utan generatorer, koldioxidutsläpp och buller.

Förutom nya Volkswagen ID.3 gör även den nya Göteborgsbanan digital premiär under Custom Motor Show som pågår under påsken på Elmiamässan (29/3-1/4).

STCC ställer ut sina simulatorer där alla besökare kan köra elektrisk STCC-bil digitalt på Göteborgsbanan och träffa STCC-förare.

Källa: STCC

Bild: VW Beetle Supercar på Höljes Motorstadion, 2015 FIA World Rallycross Championship. Foto: STCC/Tony Welam/McKlein