Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Vattenfall tar över ansvaret för Husqvarna Sveriges högspänningsanläggningar

Vattenfall och Husqvarna Group har ingått ett långsiktigt samarbetsavtal om att Vattenfall med sin Power-as-a-Service lösning ska äga, driva och förvalta Husqvarnas befintliga infrastruktur för högspänning i Sverige.

Företagen har från den 1 januari 2024 avtalat om att Vattenfall tar över ansvaret för Husqvarnas elinfrastruktur för högspänning vid produktionsanläggningarna i Huskvarna, Ödeshög och Brastad. Det innebär att Vattenfall under avtalsperioden äger, underhåller och säkerställer elinfrastrukturens funktioner.

–  Vi är glada att Husqvarna valt Vattenfall Network Solutions lösning Power-as-a-Service. Det innebär att kunden kan fokusera på sin kärnverksamhet medan vi ansvarar för kundens högspänningsanläggningar i Sverige. Ett långsiktigt samarbete som vi ser fram emot, säger Ingela Hålling, chef för Vattenfall Network Solutions.

I Husqvarnas anläggningar tillverkas komponenter till exempelvis robotgräsklippare, motorsågar och röjsågar och för Husqvarnas produktion är elinfrastrukturen kritisk. Samarbetet säkerställer en hög driftsäkerhet genom att Vattenfall löpande underhåller och investerar i anläggningarna.

Källa: Vattenfall

Foto: Lupus in Saxonia