Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Tillbringa semestern i UNESCO:s biosfärområden på Kanarieöarna

Naturen på Kanarieöarna är varierande, unik och välbevarad. På ögruppen finns fem av UNESCO:s biosfärområden, fyra världsarv, tre Starlight-reservat och inte mindre än 146 skyddade naturområden.

På Kanarieöarna kan du tillbringa din semester i en unik naturmiljö. På ögruppen finns fem av UNESCO:s biosfärområden, varav fyra täcker hela öarna La Palma, Lanzarote, El Hierro och Fuerteventura, medan det femte täcker 46 procent av Gran Canaria. UNESCO:s biosfärområden är vägvisande inom hållbar utveckling och för samman medborgare och intressenter för att skapa en balans mellan människor och natur. De fyra öarna som utsetts till UNESCO:s biosfärområden har alla sina särskilda kännetecken och unika natur:

  • La Palma är känd för sin vackra natur och stjärnhimmel. Faktum är att La Palma är en av världens bästa platser för stjärnskådning, och UNESCO har utsett ön till ett Starlight-reservat.
  • Lanzarote är känd för sitt vulkaniska landskap och Chinijoarkipelagen, som är Europas största marina reservat.
  • El Hierro är också känd för sitt vulkaniska landskap med lavasjöar. Ön är också en av de första i världen att bli självförsörjande på förnybar energi.
  • Fuerteventura är känd för sina långa sandstränder och varierande naturreservat.

Förutom UNESCO:s biosfärområden finns även tre Starlight-reservat och 146 skyddade naturområden på Kanarieöarna. UNESCO har också tillskrivit det unika visselspråket Silbo Gomero från La Gomera som ett immateriellt kulturarv samt det arkeologiska landskapet Risco Caído på Gran Canaria, den historiska staden San Cristóbal de La Laguna på Teneriffa och nationalparkerna El Teide på Teneriffa och Garajonay på La Gomera som världsarv.

Turismsektorns klimatmål för 2030

Kanarieöarnas besöksnäring har minskat sitt koldioxidavtryck med över 20 procent under de senaste tre åren och siktar nu ännu högre med målet att minska det med 50 procent till 2030. Genom att investera i energibesparingar, förnybara energikällor och minskad vattenförbrukning vill man skapa en hållbar upplevelse för besökare som vill njuta av Kanarieöarnas magi utan att belasta miljön.

Källa: EHRENBERG SØRENSEN Kommunikation.

Bild: Parque Nacional de Garajonay LaGomera. Licens: Medieanvändning. Foto: Canary Islands Tourism