Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Grönt ljus till Polestar för WTCC 2011 med Volvo C30

Foto: Volvo Personbilar.

– Robert Dahlgren kör Volvos STCC-vinnarbil i World Touring Car Championship i utvärdering för ett officiellt Volvodeltagande från 2012.

Volvos officiella motorsportpartner sedan 1996, Polestar Racing, har fått grönt ljus av Volvo Personvagnar att anmäla en bil i WTCC under 2011. Polestar kommer därmed delta i alla tävlingar under 2011 med en Volvo C30 DRIVe tävlingsbil som kommer att köras av Robert Dahlgren.

Tävlingsresultat under 2011, även om viktiga i sig, kommer vara av sekundär prioritet. Polestars primära uppdrag blir att utvärdera mästerskapet och förse Volvo Personvagnar med ett tekniskt och kommersiellt underlag för att Volvo skall kunna formalisera ett officiellt deltagande från 2012.

– Vi är mycket glada och stolta över detta förtroende. Detta kommer att bli en jättestor utmaning för oss men vi har förberett oss för detta under flera år. Vår organisation är på plats och vi har redan börjat med förberedelserna, säger Christian Dahl, VD for Polestar Racing.

Volvofans överallt minns Volvo vinna European Touring Car Championship med 240 och British Touring Car Championship med S40. Därutöver har Volvo även vunnit Swedish Touring Car Championship med 850, S40, S60 och nu senast med C30.

Inför 2011, tar Volvo nu det första steget mot en comeback i internationell motorsport.

– Volvo har en solid tradition i att tävla med standardvagnar och vi ser nu en stor potential att konvertera vår tradition till ett globalt kommersiellt verktyg från 2012 genom WTCC. Det är viktigt att WTCC-seriens tekniska och kommersiella aspekter är i linje och stöttar våra ambitioner. Detta är vad Polestar är ute att bekräfta för oss under 2011, säger Magnus Jonsson, Volvo Personvagnars chef för produktutveckling och ordförande Volvos motorsportstyrelse.

Volvofans kommer dock inte behöva vänta till 2011 för att se Volvos C30 tävlingsbil på banan. Nyligen titulerade Skandinaviske Mästaren Robert Dahlgren kan i helgen den 2:a oktober säkra andra raka titeln för Volvo och Polestar Swedish Touring Car Championship. En månad senare ställer Polestar och Robert Dahlgren upp i WTCC på Okayama i Japan – som en mjukstart inför 2011 års WTCC-säsong.

Källa: Volvo Personbilar.