Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Helsingborg årets bussturiststad 2010

Knutpunkten, Helsingborg Foto: Wikimedia

Vinnarstaden korades under festliga former på Busstorget under TUR-mässan i Göteborg den 25 mars. Helsingborg kommer även att representera Sverige i den europeiska tävlingen IRU City Trophy 2011, där Europas bästa bussturiststad utses.

Juryns motivering till första priset lyder: ”En utmärkt agentmanual, smidiga Busspunkten och en ständig dialog med researrangörer/bussbolag för att förbättra för bussturismen. Helsingborg är 2010 års bästa Bussturiststad. Syftet med priset är att belöna och uppmärksamma den stad eller kommun som arbetar målmedvetet för att skapa goda förutsättningar för bussturism. Förhoppningen är även att priset ska bli en uppmuntran för städer och kommuner att följa det goda exemplet.”

Helsingborg har i flera år arbetat målmedvetet med bussturism. Några av dem som gjort det möjligt att Helsingborg utsetts till bäst i Sverige är följande medarbetare vid avdelningen för näringsliv och destinationsutveckling:
Christel Söderberg
Monica Bengtsson
Cecilia Hellke
Karin Persson

Årets Bussturiststad 2010 arrangeras av branschtidningarna RESFORUM och TRAFIKFORUM på uppdrag av Svenska Bussbranschens Riksförbund, BR. Tävlingen IRU City Trophy 2011 arrangeras gemensamt av Svenska Bussbranschens Riksförbund och tidningarna RESFORUM och TRAFIKFORUM.

Källa: helsingborg