Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Julbokningarna på SJ:s tåg har redan satt fart

Foto: Wikimedia

Trots att vi inte är inne i november ännu börjar det redan bli trångt på vissa SJ-avgångar i jul. – Tänker du åka till övre Norrland, Jämtland eller Skåne i jul så bör man vara ute i god tid för att vara säker på att få plats, säger Elisabeth Lindgren, kommunikationsdirektör på SJ.

Julbokningarna med SJ:s tåg görs tidigare och tidigare för varje år. Att snön nu drar in över Sverige ökar intresset för jul- och nyårsresor med tåg ännu mera.

– Redan så börjar det bli trångt på nattåget till övre Norrland torsdag den 22 december liksom till tåget från Stockholm till Jämtland dagen före julafton. Till övre Norrland är redan 86 procent av resorna bokade den dagen. Hem från dessa orter efter julen är det ännu inte lika bokat, säger Elisabeth Lindgren.

Traditionellt brukar julbokningarna sätta riktig fart någon vecka in i november och det finns fortfarande gott om plats på de flesta avgångar.

– Men ska man åka till de populäraste jul- och nyårsorterna bör man nog inte vänta alltför länge, säger Elisabeth Lindgren.

Källa: SJ