Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Två anhölls för bombhot i Göteborg

Polisbil på patrull. Foto: Wikimedia

Polismyndigheten i Västra Götaland  grep i lördags ett antal personer misstänkta för inblandning i bombhotet i Göteborg. Vid 15.30-tiden beslöt förundersökningsledaren att anhålla två av de gripna.

Två av de personer som greps i lördags misstänkta för inblandning i bombhotet i Göteborg har anhållits, efter beslut av förundersökningsledaren Tomas Lindstrand, chefsåklagare vid Åklagarkammaren för säkerhetsmål. Brottsrubriceringen är förberedelse till terrorbrott.

De andra personerna som varit frihetsberövade har släppts men är inte avförda från utredningen. Anledningen till att personerna släppts är att förundersökningsledaren bedömer att det inte längre finns skäl för anhållande. För närvarande vill vi inte berätta hur många det handlar om.

Säkerhetspolisen fortsätter att bistå Polismyndigheten i Västra Götaland i utredningen. Under utredningen råder förundersökningssekretess.

Den extra polisiära närvaron som funnits i Göteborg under lördagen har fått ett gott gensvar hos allmänheten och har haft en trygghetsskapande effekt. Polismyndigheten har därför beslutat att fortsätta den insatsen även under söndagen.

Källa: Polisen