Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Oväntat förvärv av ny toppspelare till Malbas Basket

John Fitzgerald, 194 cm lång, 26 år och en välmeriterad spelare har landat i Malmö. Foto: Malbas Basket

Han har bl a spelat tre år inom collegebasketen i USA med Lindsey Wilson College i Kentucky, två år som proffs i den australiensiska ligan med Singapore Sling och Mackay Meteors samt en kort tid i olika konstellationer i asiatiska ligor.

John har tränat i en dryg en vecka med A-laget och blivit spelklar inför helgens match mot Höganäs. Han har spelat basket så länge han kan minnas och började sin spelkarriär med

1-1-matcher mot sin pappa på planen vid hemmet i Sunshine Coast i Queensland, Australien.

Även pappan var basketspelare. Under collegetiden träffade John sin svenska fru som gick på

samma skola med ett stipendium för att spela fotboll.

John trivs bra i Malmö, gillar svensk kultur och Skåne. Han har till och med lärt sig uppskatta sillen till midsommar, även om det tog tid att vänja sig.

Malbas tränare Henrik Svensson har mycket positivt att säga om John Fitzgerald. ”John är en mycket smart spelare. Han är allround och alltid fokuserad på sin uppgift. John har bra skott med utmärkt ”follow-through” och är en  mycket bra försvarsspelare som tänker flera steg framåt i händelseförloppet. John har snabbt kommit in i laget och är en ledargestalt. Hans erfarenhet och ledarförmåga kommer bli en stor tillgång för vårt unga lag”.

På frågan om sina intryck efter den gångna veckan svarar John, ”det är ett ungt lag med

utvecklingsmöjligheter. Tempot på träningarna är högt och håller hög klass. Allt kring träningarna är mycket professionellt och noggrant förberett. Successivt kommer även unga spelare lära sig att allt man gör på plan ska ha en tanke bakom sig.”

Källa: Malbas Basket