Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Triwa tog hem Trendpriset 2010

Tobias Ericsson och Ludvig Scheja, två av Triwas fyra grundare. Foto: Erik Hermansson

Trendgalan 2010 samlade svenskt näringsliv med en bra blandning av personer från offentlig sektor, företag inom design, bilindustri, kommunikation, telekom och IT samt entreprenörer. Årets tema var den mobila människan med talare inom mobilitet, fastighet, hållbarhet, soicial media, crowd sourcing, entreprenörskap och samhällstrender.

Trendgalan äger rum för sjätte året och söker verka för ett ökat samarbete över gränser, att uppmuntra till fler företag och initiativ som ger bättre förutsättningar för ett roligare arbetsliv. Trendgalans grundare Maria Forssén är själv entreprenör som grundare av galleriet och mötesplatsen So Stockholm, det kvinnliga nätverket Shenet.

– Som entreprenör eller affärsutvecklare inom företag måste du ha ständig koll på vad som händer, ha ett öga för nya affärsmöjligheter samt att ha tid att reflektera och fatta de rätta besluten. Trendgalan ger en möjlighet för detta, en summering över vad som sker idag, vad som är på gång och en bra möjlighet att träffa beslutsfattare och visionärer på en och samma gång, säger Maria Forssén. En viktig förutsättning för att arrangera events som Trendgalan är att det finns företag som förstår värdet av integrerad kommunikation så att man skapar event tillsammans, långt bortom företagsloggor.

Höjdpunkterna från årets Trendgala var Johan Stael von Holstein som talade om vikten av att behålla rättigheten till mitt digitala jag. Fredrik Wigge som missionerade crowd sourcing med roliga exempel. Henrik Montgomery som förklarade hur han tog sig in i maktens slutna rum för att sedan leverera Årets Bild och förlagan till populära frimärken. Judith Wolst och Miyako Soeda levererade Social Media 2.0 och Jonas Leijonhufvud gav publiken många skratt kring den moderna mannen och kroppen och kosten. Eva Hamilton poängterade att media bortser från en stor målgrupp, de äldre och hon uppmanade publiken till att konsumera de smalare inslagen för att förhindra ett alltmer likartat utbud.

Hövding var på plats för att trigga publiken inför vad som kan vara aktuellt för Trendpriset 2011. Blir det deras osynliga cykelhjälm eller är det någon av alla appar som görs i Sverige som får det verkliga genombrottet?

Vinnarna av Trendpriset Triwa hämtades av två av företagets grundare Tobias Ericsson och Ludvig Scheja. Prisutdelare av Trendpriset 2010 var jurymedlemmarna Cay Bond och Stefan Nilsson.

Efterminglet ägde rum på So Stockholm i Kungsträdgården.