Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Smugglade 54 kilo cannabis i lastbilsdäck

I lastbilsdäck smugglades cannabis. Foto: Wikimedia

Två män i 30-årsåldern misstänks för att ha smugglat in 54 kilo cannabis från Albanien i lastbilsdäck. Under torsdagen inleddes rättegången mot männen vid Göteborgs tingsrätt.

En av männen är misstänkt för att ha transporterat narkotikan genom Europa via Fredrikshamn till Göteborg i somras. Genom underrättelsearbete kände Tullverket till leveransen i förväg och upptäckte narkotikan som låg gömd i lastbilens reservdäck.

Den andre mannen som är hemmahörande i Göteborg misstänks vara huvudman och den som skulle distribuera narkotikan vidare till köpare i västra Sverige med omnejd.

– Mängden cannabis gör att det inte är någon tvekan om att det rör sig om grov organiserad brottslighet, säger Anette Wiberg-Koffner, åklagare vid Åklagarkammaren i Göteborg.

Gränsen för grov narkotikasmuggling av cannabis går redan vid 2,5 kilo. Narkotikan är värd cirka 430 000 kronor i missbrukarledet.

Brottsrubriceringen är grov narkotikasmuggling och grovt narkotikabrott. Vid fällande dom riskerar männen fängelsestraff på cirka sex år.

Källa: Mynewsdesk