Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Sveriges bagare & konditorer får hedersuppdraget att baka Kronprinsessparets bröllopstårta

bild Maria-Grave Foto: bageri.se

När Kronprinsessan Victoria och Herr Daniel Westling gifter sig den 19 juni i år är det branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer som får hedersuppdraget att baka röllopstårtan. Hur tårtan ser ut och smakar hålls dock hemligt fram till bröllopsdagen.

Bröllopstårtan bakas av de senaste fyra årens vinnare av tävlingen Årets konditor: Conrad Tyrsén, Jennie Elmerfors, Mattias Ljungberg och Maria Grave. Till sin hjälp har de också Sveriges bagare & konditorers vice ordförande Günter Koerffer som även var med och bakade bröllopstårtan åt Kungen och Drottningen när de gifte sig 1976.

Samtliga konditorer har varit delaktiga i utformningen av bröllopstårtans smak och form. Även kronprinsessparet har varit med och provsmakat och haft ett avgörande inflytande på sin bröllopstårta.

– Att få baka kronprinsessparets bröllopstårta är ett hedersuppdrag som vi är mycket stolta över att ha fått, säger Martin Lundell, vd för Sveriges bagare och konditorer. Att komma fram till utformningen av bröllopstårtan har varit en härlig resa i smak och form och kronprinsessparets bröllop är ett utmärkt tillfälle att visa att Sveriges konditorer håller världsklass.

Källa:  bageri.se