Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Veteranmarschen kommer till Karlsborg 4 augusti

Foto: Sveriges Veteranförbund Fredsbaskrarna.
Foto: Sveriges Veteranförbund Fredsbaskrarna.

29 juli till 9 augusti går Veteranmarschen mellan Hindås och Örebro. I morgon 4 augusti kommer marschen till Karlsborg. Då är vem som helst välkommen att gå med i tåget längs väg 49 med målet Karlsborgs fästning, för att uppmärksamma och hedra Sveriges alla civila och militära veteraner och den resurs de utgör i samhället. I Karlsborg väntas mellan 100 och 200 personer delta och totalt kommer närmare 1000 personer ha deltagit i Veteranmarschen 2014.

Veteranmarschen började den 29 juli i Hindås, där förra årets marsch avslutades, och går sedan i 11 etapper 32 mil till Örebro dit man anländer den 9 augusti. Längs vägen kommer veteraner, anhöriga och allmänhet att ansluta och gå med marschen kortare eller längre sträckor och delta i de ceremonier och festligheter som arrangeras.

Veteranmarschen i Karlsborg

I Karlsborg kommer marschen att gå längs väg 49 till Karlsborgs fästning. Marschen väntas anlända till fästningen cirka klockan 17.00.

10-tal går hela vägen – 32 mil

En av de knappt tiotal personer som kommer gå alla 11 etapper är initiativtagaren Lars-Göran Nyholm. Lars-Göran Nyholm blev tidigare i år utnämnd till Årets veteran för sitt arbete med att uppmärksamma veteraner och deras kompetens.

– Vi i Sverige måste bli mycket bättre på att ta till vara på den resurs som våra civila och militära veteraner utgör. Den finns här mitt framför oss, och vi behöver bara tacka och ta emot. Veteraner har kunskaper och insikter som är ovärderliga för såväl samhället som för näringslivet, säger Lars-Göran Nyholm, initiativtagare till Veteranmarschen.

För pressbilder och mer information se www.veteranmarschen.se

Sveriges Veteranförbund Fredsbaskrarna finns till för alla svenska veteraner. En veteran är en person som internationellt deltagit i fredsfrämjande eller humanitära insatser. Det kan vara en brandman som hjälpt till utomlands vid en jordbävningskatastrof, en polis som arbetat utomlands för Rikspolisstyrelsen eller en soldat som gjort FN-tjänst. Den gemensamma nämnaren är att de har ställt upp när världssamfundet kallat till insatser för fred i världen.

H.K.H. Prins Carl Philip är höge beskyddare av Sveriges Veteranförbund Fredsbaskrarna.

Källa: Sveriges Veteranförbund Fredsbaskrarna.