Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Premiär för sommarsäsongen i Sälen

Foto: Wikimedia

Nu på torsdag den 24 juni öppnar Sälen Bike Park. Bland sommarsäsongens nyheter märks bland annat den så kallade Rosa Leden, en lätt led från toppen, samt gratis cykelinstruktioner för alla. I år har Sälens sommargäster dessutom möjlighet att besöka till upplevelsecentret Experium som har öppet året om.

– Det känns jätteroligt att sommarsäsongen nu sätter igång i Sälen. Med utbyggnaden av vår Rosa Led för nybörjare och gratis cykelinstruktioner hoppas vi kunna locka ännu fler cykelåkare till fjällen, säger Linda Morell Försäljnings- och Marknadschef SkiStar Sälen.


Gratis cykelinstruktioner
För att alla ska kunna lära sig cykling i olika former och njuta av inspirerande turer på fjället eller nedför fjället så erbjuder Lindvallen gratis cykelintroduktion från vecka 26 till och med vecka 32, måndag – fredag, kl.11 till 12. Här får besökare lära sig om cykling av proffs och får nyttiga tips och råd. Cykelintroduktionen är gratis och för alla åldrar.

Sälen Bike Park med ny rosa led
Cykelparken erbjuder sex olika leder för alla typer av åkare från nybörjaren till proffs. En nyhet för i år är den Rosa Leden som är en ny lätt cykelled från toppen av Lindvallen. Rosa leden har en enklare svårighetsgrad och gör det möjligt även för nybörjaren att uppleva utsikten och tjusningen med downhillcykling.

Experium öppet hela sommaren
I år kan sommargäster i Sälen besöka upplevelsecentrat Experium som slog upp portarna i december. Experium erbjuder äventyr, aktiviteter och nöjen för hela familjen. Här finns ett stort vattenland med häftiga vattenrutschbanor, Sverige första flowrider (surfning inomhus), utomhusbassäng med 37-gradigt vatten och utsikt över fjället, lekpool för de minsta barnen, vattenkanoner, motionssimning, café och mycket mer. En trappa upp ligger den lugnare saunavärlden med fyra olika typer av saunas, isvak, relaxytor och en bar. I anslutning ligger också spaavdelningen som erbjuder professionella och avkopplande massage och behandlingar.
Vidare erbjuder Experium ett stort lekrum, KidsZone, för barn mellan 3 och 10 år, 3D-bio, bowlinghall med tolv banor samt sportbar. Här finns även flera butiker med bland annat kläder, sportartiklar, souvenirer och skönhetsprodukter. Experium rymmer också flera olika typer av restauranger, t ex närproducerat, sushi och en food court med mat från världens hörn.

För mer info om Experium, besök www.experium.se

Källa: Skistar Sälen