Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Sinnlig Rosfest på Fredriksdal! – Årets höjdpunkt för Rosälskare 3-4 juli

Foto: Sven-Olof Larsén

Välkommen till en sinnlig fest i dagarna två där blommornas drottning står i centrum. Kom och njut av färg, form och doft bland tiotusentals rosor i Fredriksdals fantastiska rosarium. Möt de bästa experterna, försäljarna och inspiratörerna. Årets gästguide är skådespelaren Krister Henriksson.
Rosfesten på Fredriksdal hör till en av sommarens traditioner för rosälskare.  Med ett program fyllt av spännande och inspirerande aktiviteter blir det en sinnlig fest för hela familjen!

Rosvandring med Krister Henriksson
Under Rosfesten erbjuds guidningar och vandringar med olika förtecken. Följ med årets gästguide skådespelaren Krister Henriksson på en vandring om rosor i teaterns tecken och lär dig mer om hans personliga favoriter. Christina Högardh-Ihr guidar oss runt bland lättskötta rosor och ger tips och råd för rosor till både balkong och trädgård. Och ingen rosfest är komplett utan en vandring med Fredriksdals fantastiska rosexperter som arbetar dagligen i rosariet.

Sinnligt och njutbart
I Engelska parken blir det sinnligt och njutbart! Njut av en huvudmassage och få håret uppsatt i en vacker rosfrisyr. Låt hårt arbetande händer få slappna av med en handmassage med rosolja eller dekorera dem med vacker hennamålning.
Och missa inte den Roskrinolin som Emma Karp-Lundström och Christina Hörardh-Ihr har skapat.

Råd och tips för rosor på balkong och trädgård
På Rosfesten finns de bästa experterna och de ger tips och råd hur du bäst lyckas med rosor på din balkong eller  trädgård. Möt Rosdoktorn Annelie  Anderberg som ställer diagnos och ger råd om  skadedjur och sjukdomar.  Eller passa på att få hjälp av landskapsingenjör Karin Malmberg som ger kortfattade tips och råd om trädgårdsplanering och växtval. Ta gärna med dig en ritning eller skiss över din trädgård för att underlätta planeringen.

Rosaktiviteter för barnen
Även små rosfantaster får sitt lystmäte på Rosfesten.  Barnen får vika pappersrosor, måla sitt eget örongott för rosenskimrande drömmar, och se vilka småkryp som lever på rosorna under lupp.

Försäljning och underhållning
Under dagen blir det försäljning av rosor, underhållning med musik, frågesport, rosinspirerad mat och allt som hör en Rosfest till!

Vad: Rosfest på Fredriksdal
När: 3-4 juli, 10-18
Var: Fredriksdal museer och trädgårdar

Källa: Helsingborg