Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Humorfylld trollerishow

Isidor Olsbjörk gör ett trolleritrick med en scarf. Foto: Olav Holten
Isidor Olsbjörk. Foto: Olav Holten

En tisdag i månaden är det humorfylld trollerishow i Scalateaterns källare. Igår gästades dem av den prisbelönte magikern Isidor Olsbjörk.

På tisdagskvällen hade Scalateatern en humorfylld trollerishow med fem trollkarlar. Normalt har de det sista tisdagen varje månad men då är det annandag jul den här månaden så de fick göra ett undantag. De här showerna går under namnet Mystique och håller till nere i källaren på Scalateaten. Så det blir litet och intimt. Trollkonstnärerna står på golvet precis framför publiken. På tisdagskvällen var de fem stycken, fyra stycken som tillhör den fasta ensemblen och en gästartist. Gästartisten var Isidor Olsbjörk från Göteborg. Han har deltagit i och vunnit flera tävlingar för magiker, både i Sverige och utomlands. Han skämtade om, förhoppningsvis, att han började träna in magiska trick för att han inte hade några vänner.”Redan som femtonåring vann jag priset för Sveriges ensammaste människa, alltså ett magikerpris, vilket är samma sak.” Bland annat så brände han upp en scarf som han sedan fiskade upp ur fickan.

Showen började med att de fyra magikerna stod och kastade saker mellan varandra som förvandlades på vägen, till exempel så kunde den ena kasta en boll och den andra ta emot en scarf som han kastade vidare till en tredje som tog emot ett fyllt cognacsglas. Förmodligen för magiker rätt grundläggande trick men det såg kul ut och satte tonen för kvällen.

Det var mycket korttrick men de var roligt och skickligt framförda. Hur får man ner ett spelkort i skon eller tillknycklat i en rese-askkopp med lock mitt framför ögonen på publiken? Vid ett tillfälle skulle trollkonstnären visa hur han fått ner kortet i fickan genom att göra om tricket väldigt långsamt. Men trots att han inte slutförde tricket då så låg kortet i fickan.

Ett annat roligt och skickligt trick var att blanda fyra olika drycker i en ishink (utan is dock) för att sen komma på att julmust, mjölk och Vira Blåtira i samma drink kanske inte är så lyckat. Så då tog de upp varje dryck för sig igen, varje dryck i ett eget glas, och ishinken var helt torr.

De började klockan sju och klockan nio var det slut med en kvarts dryckespaus i mitten. Det finns en liten bar i rummet som man även kan besöka under föreställningen om man sitter rätt till.