Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Tilda Ström femmålsskytt när Villa vann SM-finalen 2023

I damernas SM-final hade Tilda Ström en helafton på Studenternas elljus. Hon gjorde fem mål när Västerås besegrades med 8-1 i en ensidig final.
När domaren blåste av matchen så åkte Villaspelarna ut på isen med guldhjälmarna och firade i en tv-puckshög. Bucklan höjdes till The Queens ”We are the Champions”. I den sista ordinarie minuten slöt Tilda Ström cirkeln genom att göra 8-1 efter ett friläge. Hon inledde med att göra Villas fyra första mål.

Villa Lidköping vann sin tredje raka SM-final. Foto: Tobias Dahlén / Sweden Photo Passion AB

Kvällens stjärna hette Tilda Ström

Redan i den fjärde minuten kom Villas skyttedrottning Tilda Ström i ett läge i mitten och sköt utifrån till höger om Västerås målvakt Isabelle Larsson. Favoriten Villa fick därmed en smakstart med 1-0.
VSK jämnade ut spelet men Tilda Ström utökade till 2-0. Hon snodde åt sig bollen, som Isabelle Larsson försökte hinna först till men i sista stund fick Ström fram klubban, snurrade runt och lyfte in en backhand för 2-0. Precis före pausvilan passade Ström skjuta in sitt tredje mål för 3-0 på halvvolley efter att ha vänt om.

I 87 min kunde Moa Friman hålla sig framme och trycka in en 7-1 ledning, sedan tog det inte lång tid innan skyttedrottningen slog till med sitt sista målet för kvällen 8-1.

PUBLIK PÅ STUDENTERNAS IP, UPPSALA: 2 756

Bildtext: Spelare nr20 Tilda Ström Foto: Tobias Dahlén / Sweden Photo Passion AB