Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Carina Berg leder Melodifestivalen 2024

Det blir Carina Berg, en av landets mest välkända och rutinerade tv- och radioprofiler, som leder Melodifestivalen 2024. Lördagen 3 februari drar hon igång hela Sveriges fest direkt från Malmö, och så blir det fortsatt åka av när tävlingen går vidare till Göteborg, Växjö, Eskilstuna och Karlstad. Vilket bidrag som ska representera Sverige i Eurovision Song Contest i maj avgörs slutligen lördagen 9 mars när Melodifestivalens final går av stapeln i Stockholm.

– Jag känner mig så hedrad och glad att jag ska få programleda hela självaste tjottaballongen. Det är den största tv-produktionen jag varit inblandad i, så det inte bara känns stort, det ÄR stort. Det ska bli så kul och jag längtar tills det drar igång, säger Carina Berg.

Melodifestivalens projektledare Anders Wistbacka om valet av programledare:
– Till årets Melodifestival ville vi ha en programledare med stort P. Vi ville ha en proffsig, rutinerad och av tittarna älskad yrkesmänniska. Någon som kan leda programmet med varm, glamorös och humoristisk ton. Vi ställde frågan till Carina Berg och hon tackade ja! Jag är mycket glad och stolt och vet att vi har hittat rätt, säger Anders Wistbacka.

Kort om Carina Berg
Erfarna och prisbelönta medieprofilen Carina Berg kan numera kalla sig såväl programledare och journalist som poddare och humorist. Under åren har hon lett otaliga program i både radio och tv: Berg flyttar in, Idol, The Voice, Morgonpasset i P3, Förkväll, Lilla Vi, Stjärnor på is och många fler. Hon har varit på resande fot i bland annat Europa och USA tillsammans med parhästen Christine Meltzer och skapat underhållande bygg-tv ihop med maken Erik i Bergs drömkåk. Sedan flera år tillbaka leder hon dessutom Barncancergalan – det svenska humorpriset och nu driver hon också en framgångsrik podd tillsammans med Carolina Gynning och turnerar land och rike runt.

Källa: SVT

Foto: Morgon Norman/SVT