Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Så förbereder sig Skånetrafiken inför Eurovision i Malmö

När Eurovision Song Contest hålls i Malmö den första veckan i maj förväntas tusentals besökare komma till Skåne. Skånetrafiken vill göra det enkelt för alla att välja tåg och buss.

Skånetrafiken tar fram två anpassade biljetter för Eurovision-veckan. Båda biljetterna är giltiga under åtta dagar, den 5-12 maj. Den ena gäller för hela Skåne och den andra för Öresundstågen över Öresundsbron och i hela Skåne. Biljetterna kan köpas av alla, oavsett om man ska se Eurovision Song Contest eller inte.

– Eurovision i Malmö är ett hållbart evenemang och därför känns det extra bra för oss att kunna vara med och bidra. Vi vill göra det möjligt för så många som möjligt att resa med buss och tåg. Vi kommer förstärka all trafik och har tagit fram två riktigt förmånliga biljetter, säger Pernilla Lyberg, försäljnings- och marknadschef på Skånetrafiken.

För att möta den ökade efterfrågan under Eurovision-veckan förstärker Skånetrafiken med fler tåg:

  • Extra tåg till Ystad och Trelleborg på kvällarna för att underlätta för besökare att ta sig till och från evenemangen.
  • Ändrad slutstation till Hässleholm istället för Lund för vissa tåg, där de tåg som normalt skulle stanna i Lund fortsätter till Hässleholm.
  • Extratåg till Helsingborg för att tillgodose behoven hos besökare och invånare under kvällstid (specifika tider kommer att meddelas).
  • Extratåg till Köpenhamn under torsdagen när Danmark deltar i semifinalen.

Skånetrafiken planerar även att utöka antalet bussar under veckan. Och för att möta upp och kunna vägleda resenärerna på bästa sätt kommer det finnas kundvärdar runt om i Malmö under hela veckan.

Fakta:

  • Eurovision Skåne: Res obegränsat inom Skåne under åtta dagar för endast 350 kronor.
  • Eurovision Skåne/Köpenhamn: Res till och från Köpenhamn samt inom hela Skåne under åtta dagar för endast 700 kronor.

Biljetterna kommer bara säljas i Skånetrafikens app, och kan inte kombineras med andra erbjudanden eller rabatter.

  • Skanetrafiken.se kommer att översättas delvis till engelska. Övriga kanaler som app och biljettautomater finns på engelska sedan tidigare.
  • Kundcenter på Malmö C har också utökad öppettid under hela veckan.

Källa: Skånetrafiken

Foto: News Øresund – Nicklas Bunck Sørensen Andersen.