Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Stockholms stad och Skansen bjuder på stort fyrverkeri över Saltsjön

För att öka tryggheten för nyårsfirande stockholmare blir Slussen en fyrverkerifri zon på nyårsnatten. Inga fyrverkerier kommer att tillåtas inom ett avspärrat område och avspärrningarna påverkar även bil- och kollektivtrafiken. Firande stockholmare kommer istället att bjudas på ett stort fyrverkeri som Stockholms stad och Skansen bjuder på. Det skjuts upp från vattnet utanför Skeppsholmen och kommer att synas bra från Skansen och från kajerna mot Saltsjön.

– Vi fortsätter även i år arbetet för ett tryggt och trevligt nyårsfirande på Slussen genom att inte tillåta privata fyrverkerier där. Istället bjuder Stockholms stad och Skansen på ett stort fyrverkeri som kan ses från stora delar av staden, säger Christoffer Järkeborn, ordförande i Södermalms stadsdelsnämnd.

Den fyrverkerifria zonen innebär att man inte får ta med sig egna fyrverkerier in på ett avspärrat område. Bakom initiativet står Stockholms stad, SL, Stockholms läns landsting, Polisen och Storstockholms brandförsvar.

Området i anslutning till Slussens tunnelbanestation, inklusive Södermalms torg, nedre delen av Katarinavägen och Skeppsbron närmast Slussen berörs. Ett större område är avspärrat för biltrafik och kollektivtrafiken på övre delen av Slussen påverkas också. De flesta avspärrningarna beräknas gälla mellan klockan 21:00 och cirka 01:30.