Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Modell och fotograf på träff i hallstahammar

Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion.

Medlemmar från fotoklubben modellbilder.se eller MB som den brukar kallas  hade en stor fototräff i Hallstahammar 28-30maj. Såväl modeller som fotografer, makeupartister , proffs eller amatör, hit var alla hjärtligt välkomna. Den här träffens ansvarige, fotografen KG hälsar oss alla välkomna till brukshotellet i Hallstahammar. KG har hyrt hela Brukshotellet till alla glada deltagare så möjligheten finns att utnyttja delar av lokalen. Vissa delar av källarvåningen passar både som mötesplats och fotoplats och för ombyte eller modellsminkning.

De flesta vill ju gärna utnyttja möjligheten att fota i den underbara naturen och miljön i området. Det var 170 anmälda innan och det blev till slut ca 150 som kom plus några föräldrar och vänner som var nyfikna på vad som händer på fototräffarna. Ganska bra uppslutning med tanke på det ostadiga vädret som tyvärr drog in och störde ganska många utomhus aktiviteter. Det blev ju sen bättre igen och avslutande söndagen var ju jättefin.

Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion.

Vi talade med vår reporter Anna Rosander som också även modellar vid sidan om när hon inte pluggar, jobbar på restaurang eller reporter för Aftonkuriren. Medans Anna sminkar sig berättar hon att gärna vill ha 2-3 timmar förberedelse inför en fotosession. Det är inte någon stress här även om en del modeller ibland kanske har bokat upp sig för flera tagningar med olika fotografer. Det var en del modeller som fotade 5 eller 6 olika fotograferingar på en dag.

Det brukar här vara som regel att det är utan betalning s k time for print, där fotografen får fota och modellen får nya bilder till sin portfolio. Man skriver en fotorelease dvs ett avtal mellan fotograf och modell angående vilka rättigheter de båda har att publicera,visa bilder på hemsida eller kanske sälja osv. Kan vara nog så viktigt så ingen ändrar sig och sen står ord mot ord!

Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion.

Här på nedre våningen hittar man olika rum som deltagarna kan använda. Ett av rummen användes av makeupartisterna som sminkar och sätter upp håret kanske på de redan sköna modellerna. Det är ju lite beroende på hur de har planerat att fota om de ska vara inne eller ute eller kanske till och med i vattnet som några faktiskt var.

Det fanns även möjlighet att låna utrustning på plats för de som ville, med lite hjälp av några sponsorer. Sen var det ju många som vill kontrollera ljuset lite extra eller planerat något speciellt och har rejält med utrustning med sig. Många mer avancerade fotografer eller proffs har gärna portabla studiokit med sig och möjligheterna att fotografera i hotellet var ju också stora. Till exempel har hotellet en egen lite äldre modell av bowlingbana  och även ett populärt vanligt biljardbord.

Det här är ett fint tillfälle för alla att träffa både nya vänner, kollegor och gamla bekanta ansikten under lite lättsamma former.  Fotografer och modeller träffas inte så ofta annars, nu kunde de mötas lite utanför vardagen.

Fortsättning följer snart här.