Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Love Stockholm 2010 dag 2

Foto: Tobias Dahlen / Photo Passion.

Det finns Arlanda love airport i miniformat på Skeppsbrokajen med taxfreeshop där ni kan handla till samma priser som på Arlandas ordinarie taxfree. Det finns parfym, presentsaker och godis, men alkohol få de inte sälja här så klart.

Foto: Tobias Dahlen / Photo Passion.

De har en bar på ovanvåningen med en jättefin utsikt ut över fjärden. Man kan också boka en resa på plats. Finns också en tävling om fina resor. Det finns en slags simulerad reseavdelning som kan vara kul att testa där man åker mellan olika orter i Europa eller till en sandstrand nånstans.

Foto: Tobias Dahlen / Photo Passion.

Innovationspaviljongen har parollen ”Passion for Innovation” där besökarna har möjlighet att lära sig om våra svenska innnovationer och se vilka uppfinningar  som är på gång kanske. Det var till exempel KTHeleveer som byggt en  Eco elbil som använder en vätgastub som sen genom att den leds till en bränslecell skapar elkraft som driver bilen. Sen kommer det bara ut vattendroppar ur en dräneringsslang som ända utsläpp. Väldigt intressant smart teknik. Den här bilen är byggd för en Ecobil-tävling.

Stockholmsspaviljongen vid Kungsträdgården har några andra intressanta utställningar. Tex finns det en plugg-in-elbil med sladdkontakt som pluggas in i vanligt strömuttag, På en laddning kom man 16mil. Det fanns även en Elcykel som hjälper dig i uppförsbackar. Det är som om någon puttar på när du trampar, när du bara rullar så slutar motorn driva.

Trafikkontoret hade visning av sitt ledningssystem där man kan kan se hur trafiken strömmar och övervakar om det händer nåt. De kan stänga av vägfält om det behövs vid tex en bil med punktering eller olycka. Väldigt smart system som verkar vara  ganska lättanvänt.