Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Rafflande kanotpaddling i Stockholms ström

Foto: Daniel Ekholm
Foto: Daniel Ekholm
I samband med Stockholm Love i tisdagen så anornade en utav de äldsta kanot klubbar,en chans för besökarna att prova på forspaddling i Stockholms ström.
 
Foto: Daniel Ekholm
Foto: Daniel Ekholm
Klubben Ström staren har varje tisdag forspaddling och Kristoffer är en av medlemmarna som Aftonkuriren fick en pratstund med.  -Vi paddlar här året runt och är här med en del  nybörjare så vi  tänkte  att  vara flera idag eftersom det är Stockholm Love och vi är 15 personer här idag.
Hur läget har du hållt på med  forspaddling? – 2 år, men grundaren som är med här i dag har hållit med forspaddling sedan 1978 då  klubben grundades och det gör det till sveriges älsta forspaddlings klubb. 

Vad får du utav att paddla kanot?  -Dels motion, natur, kroppslig-själslig upplevelse och en otrolig gemenskap som bildas där man måste lita på varandra.

Är det inte kallt i vattnet? -Nu är det jätte bra, 14-15 grader, fast på vinter kan det ta emot lite. Det ser lite läskigt ut? – Det är ingen fara så länge man har flytväst.  Har klubben utbildning ?  -Ja speciellt om man ska paddla här i strömmen. När vi är på lugnare ställen så kan man få prova på och de är på grund utav säkerheten och den är jätteviktig.