Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Historiska fantasy dramaserien Da Vincis Demons inleder FOX Sveriges premiärvecka

Skådespelarna Tom Riley och Gregg Chillin besökte Stockholm inför premiären av  da Vincis Demons. Foto: Joakim Holmberg.
Skådespelarna Tom Riley och Gregg Chillin besökte Stockholm inför premiären av da Vincis Demons. Foto: Joakim Holmberg.

Fox Sverige TV – kanal börjar sända i Sverige den 22 september . Den påkostade TV-serien da Vincis Demons har premiär redan på måndagskvällen. Huvudrollsinnehavaren Tom Riley som spelar Leonardo Da Vinci och Gregg Chillin som spelar hans bäste vän Zoroaster besökte Stockholm inför premiären. – Fantastiskt kul att besöka Stockholm som vi aldrig varit tidigare och skönt komma ur studion en stund då vi just håller på och spelar in tredje säsongen.

Det är dags för serien da Vincis Demons att premiärsändas på nya FOX Sverige TV-kanal i Sverige. Serien har producerats och skapats som ett påkostat historiskt fantasydrama av Dark Knight författaren David Goyers med många sköna karaktärer och intressanta historier. De olika karaktärerna dyker upp under seriens gång  och man får följa deras olika utveckling. Premiär för Sverige på måndag 22 september, men det pågår inspelning av en tredje säsong redan. Huvudrollsinnehavaren Tom Riley som spelar Leonardo Da Vinci och Gregg Chillin som spelar hans bäste vän Zoroaster de Peretola är på snabb visit i Stockholm.

-Fantastiskt spännande och skönt komma till platser som vi aldrig varit på förut, berättade Tom Riley och Gregg Chillin. De har jobbat med nattliga scener i studion och knappt fått sett solljuset. Efter torsdagens välkomstfest var de lite småtrötta, men väldigt uppspelta och glada att komma till Stockholm. ”- Speciellt kul när det är en ny plats där inte programmet har sänts ännu”.
Serien handlar om en ung Leonardo Da Vincis liv och vedermödor i 1400-talets Italien. Serien beskrivs som en historisk fantasyserie där Da Vinci i 25-års åldern ”uppfann” framtiden. Det blir inte en helt verklighetsbaserad serie, men många verkliga karaktärer och händelser ska finnas med för att ändå göra serien hyggligt trovärdig. Man kommer troligen få se en hel del olika gåtor eller teorier, allt från symboler, uppfinningar, galenskap, en del religionskonflikter till spännande äventyr och heta romanser.

Serien visas redan i cirka 120 länder i jordens alla hörn, vilket visar att Demons är enormt populär.

Serien har fått positiva recensioner från flera filmkritiker och vann två priser under Emmy Award 2013.
De tycker Sverige får en bra start nu med 2 säsonger klara 0ch 28 timmar avsnitt att suga tag i för de som vill. Det är ju heltimmes avsnitt och inspelningen håller väldigt hög klass med väldigt fina kostymer, rekvisita och allt man skulle kunna  förvänta sig ifrån filminspelningar. Det märks att killarna är stolta över sin serie och känner sig mycket bekväma i sina roller som karaktärerna har fått utvecklas under seriens gång så allt flyter verkligen på.

När de fick chansen att lämna filmstudion kändes det ganska skönt att få åka till en annorlunda plats som Stockholm. De skulle göra ett besök på ABBA museet berättade de. Vi rekommenderade ett besök på närliggande Wasamuseet som ju ligger strax intill. Vi ger ett stort tack till Tom och Gregg som var mycket trevliga att prata med. De skämtade med varandra ganska mycket och hade lite roliga saker att berätta. Gregg nämnde nåt om att de skulle få svensk massage och Tom skulle skrubba hans rygg. Vi får se hur det gick med den saken. Vi på Aftonkuriren vill tacka Tom Riley och Gregg Chillin för intervjun och undertecknad hoppas personligen att vi ses en annan gång.