Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Erik Grönvall och Darin i Kungsan

Erik Grönvall Foto: Joakim Holmberg/ Photo Passion

Erik Grönvall och Darin avslutade Idol-kvällen i Kungsträdgården. Man märkte stor skillnad i deras framträdanden.

Erik Grönvall rockade loss och bjöd på sig själv medan Darin bara spelade sina låtar punkt slut. Han tar uppenbarligen publiken för given. Innan hans nummer sa konferenciern att han kallats Sveriges Michael Jackson. Han påminde om Michael Jackson i mörka glasögon och blå plastig jacka av den modell som han brukade ha. Men Michael Jackson kunde showa, det kan inte Darin.

Darin tar sig vatten över huvudet om han försöker vara Sveriges Michael Jackson. Han blir inte mer än en blek kopia. Michael Jacksons musik var intressant och nyskapande, medans Darins musik är slätstruken och ointressant. Han skulle förmodligen klara sig bättre om han försökte vara sig själv, och inte försöka apa efter en stor stjärna vars rock han inte är mogen att fylla.

Eftersom jag inte har sett Idol var Erik Grönvall en ny bekantskap. Han var en positiv överraskning.