Zack Aujalay vann Kladdkakeracet 2015 med sin version av denna klassiker; Kladdkaka med brynt smör och flingsalt. Här har vi lagt upp hans enkla men perfekt tillagade recept på denna läckra och goda klassiker.
Zack Aujalay vann Kladdkakeracet 2015 med sin version av denna klassiker.
Det vinnande receptet:
Kladdkaka med brynt smör och flingsalt av Zack Aujalay
10 bitar
125 g Smör
3 dl strösocker
1 ½ tsk vaniljsocker
4 msk kakao
½ tsk flingsalt
1 ½ dl vetemjöl
2 ägg
Hallongrädde:
3 dl vispgrädde
225 g hallon
1 dl florsocker
ev hallon som topping
Sätt ugnen på 150°. Bryn smöret, låt svalna något. Smörj en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Rör ner övriga ingredienser till kakan i det brynta smöret. Rör till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Låt svalna. Vispa grädden löst. Värm hallon och florsocker 1-2 min i mikro och mosa ihop. Sila bort kärnorna. Vänd försiktigt ner hallonpurén i grädden. Servera med hallongrädden och ev mer hallon.
Källa: Arla.