Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Familjefilmen KLARA

Foto: Sarah Bolmsten

KLARA utspelar sig på en liten ort dit Klara flyttar tillsammans med sin mamma efter föräldrarnas skilsmässa. Hon känner sig utstött och har svårt att få kompisar, de flesta tjejerna i Klaras klass rider och för att komma in i gänget följer hon med till ridskolan. För att inte avslöja att hon är helt nybörjare på hästar, tvingas Klara ljuga och innan hon hunnit bromsa lögnerna har hon anmält sig till en stor ridtävling… Hennes räddning blir Jonte, en pojke i hennes egen ålder, och med hans hjälp tränar hon i hemlighet på den fula hästen Star som ingen vill ha – men som visar sig vara den stora stjärnan.

Foto: Sarah Bolmsten

Filmen har ett  klassiskt tema med alla dess ingredienser: första förälskelsen,blyga möten med nya vänner,osäkerheten som man kan uppleva i yngre tonåren. Sedan kan man verkligen se att filmen baseras på Pia Hagmars populära böcker om hästtjejen Klara ,de yngre tonåringarna i publiken gillade filmen även grabbarna tycktes tycka om  filmen,eftersom två utav huvudrollsinnehavarna var Rebecka Plymholt (Klara),Joe Lützow (Jonte) som både pojkarna och tjejerna kunde relatera till.

Foto: Sarah Bolmsten

Rebecka Plymholt (Klara)  var väl insatt i sin roll,bra jobbat!

Joe Lützow (Jonte) ska bli intressant och se vad som blir utav den lille mannen,han spelade väldigt naturligt och avslappnat.

Regina Lund (Klaras mamma) hon var lysande i sin roll,det var en roll som passade  Regina som en handske Bravo!

Kjell Bergqvist (Klaras pappa) han tycks kunna göra vilka roller som helst- imponerande!

Filmen passar även föräldrar att se,då det finns eftertänksamma skilsmässoproblem.

Aftonkurirens betyg: 5

KLARA regisseras av Alexander Moberg och för manus står Petra Norman.