Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

YOHIO och Nova Miller gör de svenska rösterna i megasuccén ”Your Name”

Yohio. Foto: Rehn music.

Your Name har hyllats av kritiker världen över och legat etta på biotoppen i Japan i över 10 veckor. Den är den näst mest framgångsrika filmen någonsin i Japan efter Spirited Away. Utanför Japan är det den största animesuccén någonsin. Den 12 april får den äntligen premiär på svenska biografer och rösterna görs av YOHIO och Nova Miller.

Your Name kommer att distribueras i originalversion samt med svenskt tal. De svenska rösterna för huvudkaraktärerna Taki och Mitsuha görs av YOHIO respektive Nova Miller. YOHIO är artisten som tagit såväl Sverige som Japan med storm. Genombrottet kom 2013 när han tävlade i Melodifestivalen med låten Heartbreak Hotel. Därefter har YOHIO sålt guld-och platina, haft flertalet listettor, turnerat för utsålda arenor och medverkat i de största Japanska TV-showerna. Han har debuterat som skådespelare i TV-serien Jordskott och gett sin röst åt en av huvudkaraktärerna i Disneyfilmen Insidan ut. Nu gör YOHIO rösten till huvudkaraktären Taki i Your Name.

Your Name är ett Sci-fi-drama som handlar om Taki från Tokyo som drabbas av intensiva drömmar som tar honom till en okänd plats och in i en främmande kropp. Under korta sekvenser ser han världen genom ögonen på småstadstjejen Mitsuha som i sin tur förflyttas in i Takis kropp. Genom drömmarna börjar de umgås och förälskar sig i varandra, sakta men säkert inser de också att deras upplevelser triggas av en stundande apokalyptisk katastrof.

Your Name får premiär på svenska biografer över hela landet den 12 april.

Källa: Rehnmusic.