Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Svenska Kocklandslagets silvermeny på Viking Cinderella i vår

På måndag den 13 februari är det premiär för Svenska Kocklandslagets prisvinnande trerättersmeny ombord på folkkära Östersjökryssaren Viking Cinderella. Genom samarbetet mellan Viking Line och landslaget blir det nu möjligt för en bredare publik att smaka på silvermenyn från VM i Luxemburg. Cinderella går varje kväll från Stadsgårdskajen i Stockholm genom världens vackraste skärgård till Mariehamn och tillbaka.

Viking Line och Svenska Kocklandslaget har samarbetat sedan 2017 med fokus på att vidareutveckla de kulinariska upplevelserna ombord på rederiets fem fartyg. Trots pandemiårens utmaningar har Viking Line fortsatt kunnat bjuda på Kocklandslagets rätter i de populära bufférestaurangerna ombord. Nu utökas samarbetet med den trerättersmeny som Kocklandslaget tävlade med i Culinary World Cup i Luxemburg i november 2022.

–Det är fantastiskt roligt att tillsammans med Viking Line kunna bjuda allmänheten på fine dining på absolut högsta nivå, och det dessutom till ett snällt pris. Vår ledstjärna är att så långt det är möjligt arbeta med produkter, producenter och uppfödare från Sverige, vilket överensstämmer med Viking Lines värderingar för en hållbar framtid. Det ska bli så fint att få träffa alla matälskare på Viking Cinderella i vår, säger Jens Ericsson, general manager för Svenska Kocklandslaget.

Svenska Kocklandslagets tävlingsmeny som består av förrätt med gös, huvudrätt med ankbröst och en ljuvlig äppeldessert kommer att serveras i Viking Cinderellas á la carte-restaurang dagligen under perioden 13 februari – 13 maj 2023. Trerättersmenyn kostar 565 kronor men den som så önskar kan också välja att endast beställa in en eller två av tävlingsrätterna.

–Den goda maten är helt central för en lyckad kryssning och våra kockar arbetar ständigt för att utveckla och förfina upplevelsen i Viking Lines restauranger. Genom samarbetet med Kocklandslaget får vi in ytterligare nya impulser vilket gör vårt arbete ännu roligare, vilket förhoppningsvis också smittar av sig på våra gäster, säger Janne Lindholm, Manager Viking Line Restaurants.

Källa: Viking Line Skandinavien

Bild: Jens Ericsson och Marie Skogström, Svenska Kocklandslaget. Foto: Viking Line