Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Olssons ”nya” skor

Foto:Vendela Drammeh
Foto:Vendela Drammeh

Jag var på invigningen till Olssons skor som innan hette Olssons video, det är en krog i Stockholm som har  hängt med länge. Sångaren och låtskrivaren Tesera Kay var där och uppträdde med fem låtar. Viktoria Dalberg fotograf var också på plats och hade en utställning med foton inspirerade av temat : What goes around comes around.

Jag fick en intervju med Tesera Kay som precis har kommit hem  från London. Hon började sin musikaliska resa i Tyresö musik kör. Hon tog lektioner hos Zannah Hultén, den kända sorgpedagogen som bland annat jobbat med Robyn, Erik Hassle Veronika Maggio och Red Hot Chili Peppars. Tesera Kay åkte till London för att jobba med musik och skapa karriär, och är nu hemma på en snabb visit.

Hej Tesera Hur är allt, vad har du gjort innan idag?

– Jag har spelat musik i en studio på söder.

Jaha, vad är det för musik och när får vi höra den?

-Det är inte musik som jag ska sjunga själv, den ingår i ett musikprojekt som jag håller på med.

Ok, du sjunger med sådan känsla har du skrivit musiken själv?

-Upplägget till spelningen var egenskrivna låtar arrade i akustiska versioner. Vi körde även en tribute till Bob Marleys Redemtion song som är en favorit bland alla hans tusen låtar.

Vad har Redemtion song betytt för dig?

-Redemtion song är en sjukt välskriven låt, både lyriskt och melodiskt. Den har ett sådant starkt budkap som jag tror människor kan relatera till.

Var kommer all din inspiration ifrån?

-Den finns överallt, det gäller bara att se den. Konsten är att formulera inspirationen och spegla verkligheten. Det kan vara en resa på tunnelbanan i konversationer, relationer. Det kommer naturligt , än så länge har jag inte fått skrivkramp. Jag längtar efter nya utmaningar i låtskrivandet och är alltid hungrig, det är viktigt! Jag har alltid med mig penna och idéblock, Idéerna kan poppa upp närsomhelst.

Ok vad härligt det låter. Vad är ditt nästa stora projekt?

-Jag flyttar tillbaka till London nästa månad, nu vill jag lyckas som låtskrivare. Det är en svår och mansdominerad bransch men jag har vassa armbågar.  Det behövs flera kvinnor i låtskrivar branschen, planen blir att skriva åt andra och mig själv.

Ok tack för din tid med all lycka för framtiden. Antagligen kommer vi att få se och höra mer om dig i Sverige snart ochså.

Foto: Vendela Drammeh
Foto: Vendela Drammeh