Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Högt och lågt i sista delfinalen

Sista delfinalen bjöd på både proffs och debutanter.

En guldklädd skägglurk inleder kvällen i Malmö. Sen tar Kiana som fyller 16 år just ikväll över scenen med låten ”Where did you go”. Ett dansant och piggt nummer.

Signe och Hjördis har fått musiken med sig från barnsben. Deras farmor är ingen mindre än Gullan Bornemark. Med en scen som andas Narnia och musik med folkinspiration framför de ”Edelweiss”.

Dags för en rocklåt i Mellotappning, ”Six feet under” med Smash into pieces. En märklig maskerad trummis lovar mystik och apokalyptisk stämning med rocken är ordinär. De går direkt till final.

Mariette är tillbaka för femte gången. Den här gången med låten ”One day”. En gladlynt poppärla som andas optimism och framtidstro.

Sen får hela publiken säga ”röv” i korus. Jahopp..

Emil Henrohn gör mellodebut med ”Mera mera mera”. Äntligen lite klassisk schlagerfeeling, glitter och stjärnor!
Ett riktigt glädjepiller.

Axel Schylström har varit med både som låtskrivare och artist förut. Nu tävlar han själv igen med låten ”Gorgeous” med en fullständigt hiskelig blåglittrig kostym. Förmodligen årets fulaste utstyrsel. Men den tar i alla fall fokus från en annars intetsägande låt.

Typiskt skånska maträtter visas upp av oklar anledning.

Segertippade Loreens låt ”Tattoo” fick plötsligt avbrytas efter mindre än  hälften av uppträdandet. En klimataktivist försökte nämligen storma scenen med någon slags skylt. Hur kunde det hända? Märkligt val dessutom att försöka storma scenen under det enda numret där han knappast skulle synas. Men Loreen fick köra om efter en stunds mellansnack. Framförandet och låten sitter som en smäck trots strulet, här kan vi definitivt ha årets Eurovision song contest-vinnare. Låten gick direkt till final.

Sen gör Jesper och Farah någon slags ABBA-pastish.

Ett inslag om Carola som firar 40 år som artist i år följer . Efter inslaget kommer artisten själv upp på scen och gör ett häftigt framträdande med ett potpurri av sina låtar, iklädd en riktigt cool paljettdräkt.
Vilket fullblodsproffs, publiken jublar.