Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Stockholms filmfestival Junior visar i år helt nya filmer på barnsjukhus

Om en vecka kör Stockholms filmfestival Junior igång med 35 kvalitetsfilmer från 20 olika länder på 11 biografer i Stockholmsområdet. Alla barn i hela landet kan i år se vårt utbud via vår digitala plattform Festival om Demand.

Tillsammans med vår samarbetspartner, Barncancerfonden, har vi i år den glädjande nyheten att vi kommer visa vårt utbud av filmer på barnsjukhus runt om i landet. Dessutom kommer vi att uppmuntra festivalens besökare att swisha en valfri peng till 90 20 900 för att stödja barncancerfondens viktiga arbete för drabbade barn och familjer.

En av våra jurymedlemmar för vår nationella kortfilmstävling 1 Minut Film, Granit Rushiti, som i år vann en Guldbagge för bästa manliga skådespelare för rollen som Zlatan i filmen ”Jag är Zlatan”. kommer även att medverka i Barncancerfondens kampanj Fotbollströjefredag. Kampanjen uppmanar fotbollsfans att fredagen den 31 mars ta på sig sitt favoritlags tröja, ta en selfie och dela på sociala medier.

Vi är jätteglada för samarbetet med Stockholms filmfestival Junior. Det ger oss möjlighet att stötta forskning om barncancer, inte minst jakten på nya behandlingar och läkemedel som är elakare mot cancer och snällare mot barn. Samarbetet gör det också möjligt för barn som är under behandling att få ta del av filmfestivalens utbud, säger Ola Mattsson generalsekreterare, Barncancerfonden.

Källa: Stockholm Internationella Filmfestival

Foto: Stockholm Internationella Filmfestival