Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Slutsålt när Gävle Symfoniorkester spelar familjekonserten ”Symfoni i snön”

Den brittiske dirigenten Timothy Redmond har dirigerat orkestrar och ensembler över hela världen, men har under senare år blivit förknippad med barn- och familjekonserterna ”My Great Orchestral Adventure” och ”My Christmas Orchestral Adventure” som går för utsålda hus i Storbritannien.

Nu har Gävle Symfoniorkester knutit till sig Redmond för att bjuda Gävlepubliken på förstklassig familjeunderhållning i december och i april.
”Symfoni i snön” är titeln på den inledande, och slutsålda, konserten den 2 december där publiken tas med på en förbluffande resa genom snö och skog full med tomtar och troll. Timothy Redmond dirigerar och ciceron på resan är kompositören och sångerskan Andrea Eklund. ”Symfoni i snön” bjuder på musik av bland andra Elgar, Sibelius, Stravinsky, Bartók, Grieg och Andrea Eklund.

Lördag 2 december
Gävle Konserthus 14.00 – SLUTSÅLT!
SYMFONI I SNÖN
Från 4 år

Gävle Symfoniorkester
Timothy Redmond DIRIGENT
Andrea Eklund PRESENTATÖR/SÅNG
Heliga Trefaldighets Vokalensemble

Timothy Redmond
Upplev en dirigent i världsklass – välkommen till Timothy Redmonds magiska musikaliska värld! Med enastående talang och precision dirigerar han konserter över hela Europa och är en eftertraktad gästdirigent för prestigefyllda orkestrar som London Symphony och Royal Philharmonic. Redmonds förmåga att skapa musikalisk magi har gjort honom till en favorit både i Storbritannien och internationellt.
Hans imponerande resumé inkluderar framträdanden med topporkestrar som Philharmonia, Royal Northern Sinfonia och London Philharmonic Orchestra. Genom samarbeten med BBC Concert, Philharmonic och Symphony Orchestras samt Hallé, Royal Liverpool Philharmonic och Ulster Orchestras har han satt sin prägel på musikvärlden. Hans koppling till Manchester Camerata, som sträcker sig över tid, visar på en passion och hängivenhet som genomsyrar hans arbete.
Redmonds kreativa fingeravtryck är tydliga i hans förmåga att väcka samtida musik till liv, särskilt i samarbetet med den hyllade kompositören Thomas Adès. Efter att ha framgångsrikt dirigerat produktioner som THE TEMPEST på Covent Garden och POWDER HER FACE för internationella operahus som English National Opera och Royal Opera House, har Redmond cementerat sin plats som en visionär dirigent och tolk av samtida musikaliska verk.
Denna virtuosa dirigent har inte bara imponerat på scenen utan har också gjort sig känt som en mentor och lärare. Som professor i dirigering vid Guildhall School of Music and Drama delar han med sig av sin omfattande erfarenhet och kunskap, inspirerande kommande generationer av dirigenter.
Timothy Redmond är inte bara en dirigent, han är en musikalisk kraft att räkna med. Låt dig svepas med i hans kreativa resa och njut av musik i världsklass som berör och inspirerar.

Andrea Eklund
Upptäck musikens magi genom de skickliga händerna hos Andrea Eklund – en banbrytande finlandssvensk kompositör, arrangör och dirigent. Med en imponerande utbildningsbakgrund inklusive studier vid Sibelius-Akademin och Guildhall School of Music and Drama i London, har Eklund visat sig vara en stigfinnare inom den musikaliska världen.
Med en unik förmåga att överskrida genregränser, har Eklund skapat enastående körverk, inklusive Jordens ljus för Norbusang Choir Festival och det känslosamma verket Tranor för Finlands Svenska Damkörsförbund. Hennes förmåga att skapa kraftfulla musikaliska berättelser har belönats med tredje pris i VocalEspoo International Choral Composition Competition år 2016 för sitt verk Dalen.
Eklund har inte bara erövrat körmusikens värld utan har även tagit sitt kreativa geni till filmljuset. Hon har skapat berörande filmmusik, inklusive En ung Mumins äventyr (2022) och öppningssången Sommarlängtan för filmen Trollvinter i Mumindalen (2017). Hennes mångsidighet strålar genom hennes musikaliska landskap.
Eklunds kompositioner har väckts till liv av framstående ensembler som Akademiska Damkören Lyran, Adolf Fredriks Flickkör, Akademiska Sångföreningen, The City of Prague Philharmonic Orchestra, Wegelius Kammarstråkar och London Symphony Orchestra. Hennes musikaliska avtryck har spridit sig över hela världen, och hennes talang har inga gränser.
Dessutom, som en skicklig dirigent på frilansbasis, har Eklund dirigerat prestigefyllda körer som Studentkören Pedavoces och kammarkören NOX. Hennes imponerande förmåga att guida musiker har inte gått obemärkt förbi och resulterade i Kurt-Erik Långbackas dirigentpris våren 2020.
Låt Andrea Eklund öppna dörren till en värld av kreativitet och passionerad musikalitet. Utforska hennes verk, låt dig svepas med i hennes musik och låt hennes dirigentstav vägleda dig genom en upplevelse utöver det vanliga.

Källa: Gävle Konserthus

Bild: Royal Albert Hall. Foto: Gävle Konserthus