Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Naturhistoriska riksmuseet öppnar pop-up museum

Naturhistoriska riksmuseet är stängt för besök men upplevelserna och besöksmålet finner nya vägar. Från och med 1 februari 2024 kommer en del av museet att dyka upp på en helt ny plats – på andra sidan Brunnsviken i köpcentret Westfield Mall of Scandinavia.

I pop up-museet, som slår upp portarna mitt i centrumet, får besökarna kliva in i en annan värld och uppleva museets flaggskeppstema – dinosaurier. I detta mini-museum kommer besökaren att få ta del av utställning, aktivitetshörna och butik.

-Vi är glada för det här samarbetet och chansen att få ställa ut på en ny och kanske lite oväntad plats. Vi kommer att fortsätta få dela med oss av vår kunskap på ett lustfyllt sätt och hoppas få träffa många nya besöksgrupper, säger Gundela Pettersson, avdelningschef för publik verksamhet.

Museets innehåll och utformning är specifikt producerat för detta tillfälle. Besökarna kan titta på ett fossilt dinosaurieägg, klappa anknäbbsdinosaurier och mäta sig med ett T-rex ben i naturlig storlek. Man får också se exempel på hur museet forskar inom paleontologi och värnar om dagens dinosaurier (fåglarna).

-Det är fantastiskt att vi är med och möjliggör för besökare att uppleva Naturhistoriska riksmuseet när de flyttar hit tillfälligt under sin renovering, säger Louise Bergqvist, Director of Leasing Northern Europe, Unibail-Rodamco-Westfield

Naturhistoriska riksmuseet har varit stängt för akut underhållsarbete av innertaken sedan slutet av augusti 2023. I och med pop-up museet ges nu en möjlighet att fortsätta att nå ut med kunskap, upplevelser och berättande.

-Genom det här initiativet får vi chans att fortsätta vara en betydelsefull aktör i samhället och arbeta i linje med vårt uppdrag, det vill säga att vara tillgängliga och nå ut brett. Det blir en spännande vår där vår flerhundrigaåriga verksamhet bryter ny mark, säger Lisa Månsson, överintendent och chef för Naturhistoriska riksmuseet

Kringinformation

Pop up-museet med namnet ”I dinosauriernas fotspår” visas i Westfield Mall of Scandinavia från 1 februari till mitten av maj 2024.
Pop up:en är kostnadsfri och innefattar stationer med utställda föremål, en aktivitetsdel med skapande och film, samt butik.

Öppettider är måndag-fredag kl. 10-17 samt lördag-söndag kl. 10-18.

Källa: Naturhistoriska riksmuseet

Foto: Simon Stålenhag