Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Malmö stad släpper nya artister och hela programmet för värdskapet under Eurovision

Med en månad kvar till Eurovision kan Malmö stad äntligen presentera hela sitt program för värdskapet. Här blir det något för alla – om du älskar 90-talets megahits, vill dansa till elektroniska rytmer från hela världen eller se en unikt sammansatt show med några av världens mest älskade dragqueens.

–Det är fantastiskt att se vilken bredd vi i Malmö skapat tillsammans. Många olika artister och akter kommer att stå på våra scener och gator under Eurovisionveckan, säger Karin Karlsson, huvudprojektledare för Malmö stads värdskap för Eurovision.

Folkfestens centrum blir Eurovision Village i Folkets park. Här presenteras de större akterna på Euphoria Stage, de smalare akterna på Tattoo Stage och klassiska Brändan omvandlas till Dancing Queen Stage.

Friisgatan blir Eurovision Street och ett livfullt stråk med flera små spelplatser varvat med mat och dryck. Även området kring Malmö Live och Malmö C kommer vara plats för framträdanden i mindre format.

Robin S (US)
Den som älskar 90-talet får absolut inte missa när den amerikanska dansikonen Robin S som står bakom den legendariska 90-tals låten Show me love intar Euphoria Stage.

An evening with ABBAs finest
Malmökonceptet En afton med har hyllat många artister under åren. En av Eurovisionkvällarna blir det dags för ABBAs låtar att framföras med stort pampigt band och artisterna Titiyo, Paul Rey och en hemlig gäst.

Malmö Pride presenterar: Conchita Würst (AT)
En av stadens årliga höjdpunkter är prideparaden. Under Eurovision presenterar Malmö Pride en kväll där de tar med sig österrikiska Eurovisionfavoriten Conchita Würst för en livekonsert.

Medina
De knep andraplatsen i årets Mellodifestivalen och vann många av landets mellohjärtan. Superduon Medina kan förvandla vad som helst till fest och lita på att Eurovision Village kommer att koka – Que Sera?

Raindear
Banbrytande Malmöbaserade artisten Raindear (aka Rebecca Bergcrantz) omdefinierar popmusik med sin mångsidiga stil och elektroniska ljudlandskap. Hennes djupa röst och unika melodier har fångat uppmärksamhet från ledande musikmedier.

Nevergreens
Nevergreens killgissar Eurovision – Sveriges själfullaste röster tar oss med på sina nya absurda musikaliska historier. Sångaren Svante Lodén och pianisten Erik Hjärpe tar sig an Eurovisions sångkatalog. De lyssnar på låt-intron och killgissar hur resten av låten går – och publiken är med och formar låtarna.

Tarabband
Med sin karismatiska sång och unika ljud skapar Tarabband en känslomässig resa genom arabiska texter och melodier, lockande både i Sverige och Mellanöstern.

Funkisfestivalen goes Eurovision
För första gången i år arrangerades Funkisfestivalen i Malmö. I deltävlingen tävlade 12 fantastiska artister och nu får du chansen att se dem igen! Det blir allt från pop till metal och dansband. Kom och ta del av denna konsert med liveband där artisterna bjuder på otrolig sång, känsla och inlevelse.

Kif-kif by Radio Marrakech
Radio Marrakech är en Malmö-DJ med global fingertoppskänsla. Till ESC har han bjudit in skickliga artister från fyra kontinenter för att få hela Friisgatan att dansa.

Schlagerbaren xl – Eurovision edition
Schlagerbarens Jonas Hedqvist och Antonina Nutshell från Drag Race Sverige bjuder in till en helkväll med 100% schlager. Det blir uppträdanden, dj, tävlingar och överraskningar.

Hialøsas gatugille
Och vad är en riktig folkfest utan jättegammal skånsk musik som paras med jättenya akrobatiska rörliga danser? Kolla, lyssna och bli ett med ett redigt skånskt kulturarv!

Crying Day Care Choir
Ytterligare folktoner blir det när Malmös egna kör Crying Day Care Choir bjuder på en unik akustisk spelning där deras patenterade folkpop blandas med det bästa ifrån Eurovisions historia.

The Shakedown x Eurovision
Bakom The Shakedown x Eurovision står den Malmöbaserade koreografen, dansaren och profilen inom Skånes danscommunity – Persabiel Seyoum. Succén från Malmös gator kommer tillbaka i Eurovision-tappning.

ABBA Music on Fire
Tillsammans med Malmö Brandkårs orkester hyllar vi en av världens mest älskade musikgrupper genom tiderna och firar 50-årsjubileum sedan ABBA vann Eurovision med ”Waterloo”. Brandkårsorkestern tar oss med från Dancing Queen till Mamma Mia.

Over the Water Show Choir (UK)
Over The Water Show Choir tar med sig sin livliga uppsättning av innovativa versioner av Eurovisionsklassiker till Malmö. De har sjungit med Sam Ryder, uppträtt för Mae Muller och syntes på BBC TV. Loreen älskar dem och en favorit i repris från Eurovision i Liverpool.

Eurovision Village Drag Night (SE/DK/UK)
En sen kväll under slutet av Eurovisionveckan bjuds Malmö på en unikt sammansatt dragshow när vi gästas av några av världens mest älskade drag queens – vår alldeles egna Elecktra (SE) delar scenen med Baga Chipz (UK), DQ (DK) och Miss Tobi (SE).

Tre konferencierer
Eventprofilen Albin Ganovic, journalisten och moderatorn Lydia Capolicchio och komikern och programledaren Charlotta Björck kommer att leda publiken genom veckan på Euphoria Stage och Tattoo stage.

Hela programmet finns på malmo.se/eurovision2024
Tidigare har Malmö stad berättat att programmet i Eurovision Village invigs med operasångerskan Malena Ernman i ett unikt samarbete med Malmö Magical Gospel Group. Och att parken under veckan gästas av mellofavoriterna Dotter och Jay Smith och får schlagerfeber med Shirley Clamp och Frans. I kontrast till detta får Malmö inte missa ukrainska Go_As elekrofolkmusik och tangotonerna av Orquestra Tangarte.

Det fullständiga programmet finns på malmo.se/eurovision2024. Här hittar du även programpunkter av andra arrangörer som barer, klubbar, restauranger, köpcenter, föreningar och mötesplatser.

Källa: Malmö stad

Bild: Loreen framför låten Tattoo. Foto: Michael Doherty