Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Kokaihop.se i mobilen – en succé

Foto: kokaihop.se.

Succéapplikationen Kokaihop.se släpptes i AppStore för lite drygt två veckor sedan och har sedan dess hållit förstaplatsen i sin kategori lifestyle i AppStore. Med närmare 50.000 nedladdningar har mat-appen från Kokaihop.se sprungit om konkurrenterna.

Anledningen – den är snabb, enkel att använda och full av inspiration enligt användarna. Hittills har över en miljon recept slumpats fram med hjälp av applikationen och över 40.000 varor har lags till den inbyggda inköpslistan. Siffrorna bygger på helt anonym statistikinsamling. Nu ligger en Android-version av appen på ritbordet.

—Appen har överträffat alla våra förväntningar! Vi trodde att vi gjort en bra app, men hur den tas emot av folk där ute som verkligen ska använda den i sin vardag går inte att veta. Det är fantastiskt kul att folk verkligen använder den fullt ut, ingen funktion har visat sig vara överflödig enligt vår statistik. Nu laddar vi för en uppdatering baserad på alla idéer och förslag vi fått hittills, säger Mikael Andersson, en av grundarna till Kokaihop.se.

Kokaihops iPhone-applikation är en ständigt levande kokbok och tätt sammankopplad med sajten, vilket bland annat innebär att kommenterade, betygsatta och förändrade recept hämtas automatiskt till telefonen. Därefter finns recepten åtkomliga utan att ställa krav på nättillgång. Praktiskt i mataffären eller sommarstugan där täckningen kan vara dålig.

Applikationen är enklast att hitta på AppStore genom att söka efter “kokaihop” (utan citationstecken).

Källa: Mynewsdesk.