Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

BC Partners köper Com Hem

 

Foto: Wikimedia

BC Partners, ett ledande internationellt riskkapitalbolag, har i dag tecknat avtal med The Carlyle Group (”Carlyle”) och Providence Equity Partners (”Providence”) om att förvärva Com Hem, en av Sveriges ledande leverantörer av tv, bredband och telefoni. De finansiella villkoren för affären offentliggörs inte.

Com Hem, med huvudkontor i Stockholm, har vuxit till en av Sveriges största leverantörer av TV-tjänster, med cirka 40 procent av Sveriges hushåll anslutna till sitt nätverk. Därutöver har företaget en betydande och växande mix av tjänster inom digital-tv, bredband och telefoni.

– Vi är glada över att stödja en stark ledningsgrupp i Sveriges ledande kabel-tv-bolag som levererar kommunikations- och underhållningstjänster till nästan två miljoner hushåll. Com Hems icke-cykliska tillväxtprofil och starka plattform och infrastruktur borgar för fortsätt tillväxt, inte minst för investeringar inom digital-tv och höghastighetsbredband, säger Nikos Stathopoulos, Managing Partner i BC Partners.

– BC Partners har en internationell kompetens inom telekom och känner vår verksamhet mycket väl. Jag är övertygad om att vi med BC Partners som ny ägare kommer att vidareutveckla vår redan starka position på den svenska marknaden, säger Com Hems vd Tomas Franzén.

Carlyle och Providence förvärvade Com Hem av EQT 2006 och samma år köpte de UPC som integrerades med Com Hem. Under Carlyle och Providence ägarskap har Com Hem investerat närmare 4 miljarder kronor i att utveckla verksamheten, modernisera nätet till högsta internationella standard och utveckla nya tjänster som On Demand och bredband med hastigheter upp till 200 Mbit/s.

– Com Hem har varit en utmärkt investering för Carlyle och Providence. Företaget har levererat en stark tillväxt och presterat på topp även genom utmanande ekonomiska tider. Vi gratulerar Tomas Franzén och hans team för deras utomordentliga insatser under vårt partnerskap, säger Benoit Colas, Managing Director för Carlyle Europe Partners.

– Vi är stolta över den roll vi och våra partners har spelat i Com Hems tillväxt och utveckling. Under de senaste fem och ett halvt åren har företaget investerat i sitt nät, sin kundservice och lanserat flera avancerade tjänster som visar att bolaget ligger i framkant bland kabeloperatörer i världen, säger Karim Tabet, Managing Director för Providence.

Formellt slutförande av affären förväntas i september 2011 som är villkorad av EU:s konkurrensprövning.

Deutche Bank och Morgan Stanley har varit ekonomiska rådgivare i affären för säljarna och Mannheimer Swartling och Latham & Watkins har varit juridiska rådgivare.

UBS och Goldman Sachs har varit finansiell rådgivare för BC Partners och Dickson Minto och Lindahl har agerat som juridiska rådgivare. BC Partners har finansierats av Goldman Sachs, Nordea, UBS, Deutsche Bank, Bank of America Merrill Lynch och Morgan Stanley.

Källa: Com Hem AB.