Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Hyllade Pentax K-x, hyllas igen med en TIPA-award.

Här är juryns motivering:

”Utrustad med 12 megapixel CMOS-bildsensor, DR-teknik (dust removal), bildstabilisator, videoläge, slutare upp till 1/6000 sekund och ett känslighetsomfång upp till ISO 12800, är denna kompakta digitala SLR-kamera ett utmärkt val för alla som vill upptäcka tjusningen med systemkameror. Det attraktiva priset i kombination med att kameran tekniskt sett ligger långt framme är ett bra utgångsläge för angenäm fotografering.”

”Pentax var först ut med att lansera en digital SLR-kamera på Europamarknaden i ett utbud med tolv färger. Denna prestigefyllda utmärkelse reflekterar inte bara kamerans avan­cerade tekniska egenskaper, det handlar även om en tillverkare som vågar vara annor­lunda”, säger Per Skog hos Focus Nordic, Pentax svenska generalagent.

TIPA (Technical Image Press Association) är en sammanslutning av redaktörer från 29 foto­tidningar i tretton europeiska länder. Sedan 1991 har man årligen rankat fotografiska produkter i olika kategorier, med avseende på nytänkande, tekniskt ledarskap, design, ergonomi, använ­dar­vänlighet samt pris/prestanda.

Källa: Focus Nordic