Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

GREENBERG

SFI
Foto:Wilson Webb.

Ben Stiller spelar rollen som Roger Greenberg och den har premiär den 21maj. Den handlar om Roger som kommer tillbaka till sin hemstad Los Angeles. Han har under många år bott i New York där han jobbat som snickare. Efter en tid på psyket för ett nervöst sammanbrott har han bestämt med sin bror att han ska bygga en hundkoja åt hans hund. Han åker då tillbaka till Los Angeles och bor i sin brors lyxhus. Brodern med familj har åkt till Vietnam i affärer.

När han kommer tillbaka till hemstaden kontaktar han sina vänner från förr, vilket inte blir någon succé. Vännerna har kommit långt i livet med karriär och familj medan han själv trivs bäst med att göra ingenting. Greenberg lever kvar i det förflutna och vill inte binda sig. En nyckel scen är när hans brorsdotter kommer hem från collage och har en stor fest med collage studenter. Då blir det uppenbart att han inte kommit så långt i sitt liv.

SFI
På den här bilden sitter Greenberg till höger, hans bästa kompis från förr i mitten och Flourence till vänster. Foto: Wilson Webb.

Broderns unga assistent Florence, som spelas av Greta Gerwig har i uppdrag att hjälpa Roger med inköp av mat och hundpassning, under tiden han bor där. De inleder en typ av förhållande men orsakat av Greenbergs psykiska problem lämnas förhållandets öde till broderns sjuka hund.

Under hela filmen får man också se hur Greenberg skickar brev till olika myndigheter. Han klagar på allt från flygplansstolen till för mycket oljud. Filmen riktar sig till en äldre publik.

Filmen får av mig:  AAA av fem.

Regi: Noah Baumbach.