Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

ROBIN HOOD

image.net
Foto: image.net

Idag den 14 maj har äventyrsfilmen Robin Hood Sverigepremiär. Robin Hood är en hjälte som funnits i många generationer, filmen är en nyproduktion av den kända mytologin. Den handlar om att ta från de rika och ge till de fattiga.

Filmen utspelar sig på 1300-talets England. Robin spelas av Oscarsbelönade Rusell Crowe, som åker till Frankrike i Kung Rickards armé. I filmen får man följa han tjänstgöring i armeén och hur han visar sig vara en mästare i bågskytte.

image.net
Foto: image.net

Efter kung Rickards död åker han till Nottingham, där sheriffen styr med järnhand. Robin inser att staden håller på att gå under, mycket på grund av skattepolitiken och han startar ett uppror. Hood samlar massa rövare och bosätter sig i skogen, där de kan plundra överklassen. Kevin Durand spelar rollen som Little John en av de kända rövarna.

image.net
Foto: image.net

Nottingham visar sig inte bara vara dåligt, då han faller för den vackra änkan Marion, som spelas av Oscarsbelönade Cate Blanchett. Tillsammans strider de mot makten och försöker förhindra att landet försetts av inbördeskrig. De vill att äran återförs till det Engelska kungahuset.