Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Metallica direktsänds i Folkets Hus biografer

Metallica Foto: Folkets Hus och Parker

22 juni blir det över fyra timmar Heavy Metal med Metallica, Megadeth, Slayer och Anthrax i Folkets Hus och Parkers digitala biokedja. Konserten direktsänds från Sonisphere-festivalen i Sofia, Bulgarien, till ett 50-tal biografer i Folkets Hus och Parkers biokedja.

Uppladdningen inför midsommar blir hetare än någonsin för alla Heavy Metal-älskare. 22 juni intar Metallica, Megadeth, Slayer och Anthrax ett 50-tal biografer i hela landet för över fyra timmar het Heavy Metal.

För första gången sedan banden bildades för 25 år sedan spelar de tillsammans – en upplevelse som publiken i Bengtsfors, Iggesund och Osby nu får dela med alla fans som är på plats på Sonisphere-festival i Sofia, Bulgarien.

Folkets Hus och Parkers digitala biokedja har fått många operaälskare att vallfärda till biograferna för att njuta av direktsänd opera, teater och konserter med bland andra David Bowie, Genesis och Robbie Williams. Sommarens Heavy Metal-kväll blir dock den första och det största i sitt slag. Aldrig tidigare har Heavy Metal visats live på en biograf och aldrig tidigare har en så lång konsert visats på bio.

För publiken som ser längtar efter Sonisphere i Stockholm med Slayer och Antrax blir livesändningen på bio 22 juni en perfekt uppladdning. Samma sak gäller för alla som ser fram emot Megadeth på Get Away Rock i Gävle. För landets Metallica-fans kommer nyheten som en extra glad överraskning eftersom bandet inte når Sverige för ett gig på plats under turnén.

Big Four Live direktsänds från Sofia, Bulgarien, 22 juni, till biografer på dessa platser (ytterligare kan tillkomma):

Alingsås, Arboga, Bengtsfors, Boden, Båstad, Falun, Filipstad, Gislaved, Grebbestad, Gusum, Göteborg, Hagfors, Heby, Helsingborg, Iggesund, Kallhäll, Karlskoga, Kumla, Köping, Lammhult, Lilla Edet, Malmö, Norrköping, Nyköping, Nynäshamn, Osby, Oskarshamn, Piteå, Sandviken, Skaftö, Skoghall, Smedjebacken, Stockholm, Svalöv, Söråker, Tomelilla, Tranemo, Trollhättan, Tumba, Vansbro, Varberg, Visby, Västerås, Åseda, Ängelholm

Biljetterna släpps 28 maj och säljs lokalt.

Källa: Folkets Hus och Parker