Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Två och ett halvt kilo narkotikaklassat pulver gömdes i thailändska souvenirer

tull
Foto: Tullverket

Den 27 april häktades två män vid Eskilstuna tingsrätt misstänkta för grov narkotikasmuggling av stora mängder Tramadol – cirka 21 000 kapslar som motsvarar cirka 2,5 kilo, narkotikaklassat pulver.
– Beslaget är ett av de större enskilda beslagen av Tramadol som Tullverket har gjort det här året och visar på att smugglingen av Tramadol är mycket omfattande och ett stort problem, säger Stefan Granath, chef för tullkriminalenheten i Stockholm.

Den 21 april i år påträffar en av Tullverkets gränsskyddsgrupper på Arlanda en försändelse som skickats från Thailand till en mottagare i Eskilstuna. Försändelsen innehåller enligt packsedeln turistsouvenirer som vid en kontroll visade sig innehålla Tramadolkapslar. Tramadol är ett narkotikaklassat läkemedel . Totalt påträffades 2,5 kilo Tramadol och gränsen för grovt smugglingsbrott för Tramadol går vid cirka 2 kilo.

Efter att försändelsen levererats till mottagaren av ett kurirföretag den 25 april slog tullkriminalen till. Mottagaren till paketet var en man född 1965 boende i Eskilstuna. Två personer befann sig då på mottagaradressen och kunde gripas.

Tullverket har beslagtagit totalt 313 580 tabletter och kapslar Tramadol under 2015. Under 2014 beslagtogs 230 677 tabletter och kapslar.

Hittills i år har Tullverket beslagtagit 260 871 tabletter och kapslar Tramadol.

Källa: Tullverket