Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Riksdagens andre vice talman besöker Halland

Riksdagens andre vice talman Björn Söder (SD) besöker Halland den 27 februari tillsammans med riksdagsledamöter från länet. Besöket görs i samarbete med landshövding Lena Sommestad.

Under dagen kommer andre vice talmannen och riksdagsledamöterna att genomföra studiebesök och samtal med fokus på energi, näringslivsutveckling och matproduktion. Syftet med besöket är att ledamöterna ska knyta kontakter och orientera sig i frågor som är viktiga för framtiden i regionen.

– Riksdagen ska vara synlig i hela landet och vi vill få kunskap om framtidsfrågorna i respektive län. I Halland har man bland annat utvecklat en regional livsmedelsstrategi som jag ser fram emot att höra mer om, säger Björn Söder.

De riksdagsledamöter som kommer att delta är Larry Söder (KD), Hans Hoff (S), Jennie Nilsson (S), Michael Svensson (M), Ola Johansson (C), Jenny Petersson (M), Adnan Dibrani (S), Bengt Eliasson (L), Jörgen Warborn (M) och Jeff Ahl (SD).

Dagen avslutas med en middag dit valkretsens riksdagsledamöter samt aktuella personer från regionen har bjudits in. Andre vice talman och landshövdingen står som värdar för middagen.

Program
09.15 Ringhals
Ringhals är Nordens största kraftverk och producerar en femtedel av all el som används i Sverige.

12.00 Södra Cell
Södra Cell producerar pappersmassa, grön el, fjärrvärme och biobränsle.

14.45 Öströö Fårfarm och samtal om Hallands nya livsmedelsstrategi
På Öströö Fårfarm finns gårdsbutik och kafé med ekologisk prägel.

17.00 Hallands kulturhistoriska museum
Museet har byggts om, tillgänglighetsanpassats och fått ny reception, kafé, hissar och ventilation.

Bakgrund
Tidigare har talmannen genomfört vår- och höstmiddagar i Stockholm. Talman Urban Ahlin har infört att talmannens höstmiddag istället läggs ute i landets valkretsar fördelad till olika tillfällen. Talmansbesöken har ett tydligt ledamotsperspektiv och initiativet till middagarna kommer från riksdagen. Talmannen eller någon av de vice talmännen tillsammans med landshövdingen i respektive län står som värdar för evenemanget.

Källa: Riksdagen.