Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Anna Wijk i action. Foto: Per Wiklund

Anna Wijk i action. Foto: Per Wiklund

Damlandslagets lagkapten Anna Wijk blev historisk i segern mot Schweiz i Euro Floorball Tour. Nu har hon gjort flest assister av alla spelare i landslaget genom tiderna.
– Jag gör väldigt många fler assister än mål. Det är kul, säger hon efter 10-1-segern.

Fyrnationsturneringen Euro Floorball Tour inleddes i dag i Malmö. När Sveriges damer klev in på planen stod den nya lagkaptenen, Anna Wijk, på 90 assister genom tiderna. Det var lika många som den tidigare storspelaren Emelie Lindström. Och det dröjde inte länge förrän Anna Wijk blev historisk som den enda landslagsspelaren att nå 91 assister. Efter knappt åtta minuter spelade hon fram Malin Andréason till 2-0.

– Jag väljer oftast att passa. Jag gör väldigt många fler assister än mål. Det är kul, säger Anna Wijk om rekordet.

Wijk gjorde i bara farten en assist till, och Sverige dominerade spelmässigt matchen igenom. 4-0 efter den första perioden blev 6-1 efter den andra. Till slut vann Sverige med 10-1, efter bland annat fyra mål av Sofia Joelsson och tre av Malin Andréason. Wijk hann också med att göra assist nummer 93 i slutperioden – i sin 79:e landskamp.

– Det var jätteskönt att vinna och få göra mål. Det är viktigt inför VM (i Bratislava 1-9 december). Det är stundtals riktigt bra, stundtals mindre bra. Men det finns mycket att ta med sig och en del att jobba på. Det var en bra match, säger Anna Wijk.

 

Källa: Svenska Innebandyförbundet