Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Mer svensk friidrott i SVT

Foto: SVT

Det blir mycket friidrott i SVT även i fortsättningen. SVT har säkrat rättigheterna till de stora friidrottsfesterna på svensk mark de kommande tre åren.

– Friidrott är en av de mest populära tv-sporterna hos svenska folket, så det känns väldigt bra att vi har säkrat den svenska delen av friidrottsutbudet i tre år till, säger Åsa Edlund Jönsson, chef för SVT sport.

Avtalet omfattar Finnkampen, Bauhausgalan, friidrotts-SM, Folksam Grand Prix och Nordenkampen, och löper över åren 2018-2020.

– Nästa år blir ett stort friidrottsår i SVT, med EM i Berlin, Diamond League och så nu med det här avtalet på plats även den bästa friidrotten på hemmaplan, säger Åsa Edlund Jönsson.

Först ut av tävlingarna är Nordenkampen, som avgörs i Uppsala 11 februari 2018. Folksam Grand Prix utökas från tre till fyra deltävlingar. Utöver Karlstad, Göteborg och Sollentuna tillkommer ytterligare en tävling, där orten i dagsläget inte är fastställd. Den 10 juni är det dags för Sveriges Diamond League-tävling. Bauhausgalan, på Stockholms Stadion. Den 24-26 augusti avgörs SM i friidrott och Finnkampen 2018 avgörs i Tammerfors 31 augusti-1 september.

– För mig var ett av fjolårets häftigaste ögonblick att få kommentera när Daniel Ståhl satte sitt fantastiska svenska rekord på GP-tävlingen på Sollentunavallen. Jag är glad att SVT fortsätter att satsa brett på friidrotten, även bortom de stora internationella galorna och mästerskapen, säger SVT Sports friidrottsexpert Kajsa Bergqvist.

Källa: SVT