Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Slutsålt när Daniel Norgren kommer till Gävle Konserthus

Under senaste decenniet har Daniel Norgren kommit att ses som en av de allra främsta liveartisterna i Sverige. Detta trots att han fortfarande får betecknas som relativt okänd för den lite bredare publiken. På fredag, 23 februari, kommer han till ett utsålt Gävle Konserthus.

Sju skivor har Daniel Norgren hittills hunnit ge ut och hans musik hyllas av såväl kritiker som publik. Hans musik beskrivs ofta som enkel och okonstlad, det finns en avskalad kraft i låtarna med rötter i såväl amerikansk blues som gospel och spiritual. Bland de svenska artister som likt Daniel Norgren ägnar sig åt americana har han en självklar särställning.

Den primala kraften i Daniel Norgrens musik har genererat utsålda turnéer både i Sverige och i övriga Europa. Själv menar han att hans musik genom åren har utvecklats.

– Min musik har blivit mer avskalad för att jag har hittat kärnan och det är skillnaden från de första inspelningarna. Jag har tagit bort alla onödiga infall, frågat mig vid upprepade tillfällen om det går att vara så sparsmakad och svaret är ja. Det är inga problem alls, säger Daniel Norgren.

Källa: Gävle Konserthus