Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Stopp i slutspelsomgång-en för Stockholmslag i Brasilien

RGS 124 i aktion. Foto: Red Bull Sverige
RGS 124 i aktion. Foto: Red Bull Sverige

Under lördagen avgjordes världens största femmannaturnering i fotboll, Neymar Jr’s Five, i Brasilien. Stockholmslaget RGS 124 från Rågsved tog sig förbi gruppspelet men åkte ut mot ett lag från Ungern i första slutspelsomgången.

Efter kvalspel i Stockholm och svensk finalvinst i Malmö hade RGS 124 kvalificerat sig för start som ”team Sweden” i Neymar Jr’s Fives världsfinal. Precis som tidigare år avgjordes den på Neymars idrottsanläggning för socialt utsatta barn och ungdomar i Praia Grande, Sao Paulo.

På plats ställdes kompisgänget – där fyra av dem annars spelar i Rågsveds IF i division 4 – mot lag från Schweiz, Panama, Tunisien och Sydkorea i gruppspelet. Efter jämna matcher lyckades killarna i RGS 124 ta sig vidare som grupptrea med sju poäng, lika många som Panama.

I första slutspelsomgången mötte svenskarna ett lag från Ungern. Men där tog det stopp. Det ungerska laget lyckades sätta det så strategiskt viktiga första målet. Enligt reglerna i Neymar Jr’s Five måste lagen plocka bort en spelare för varje mål de släpper in.

Med fler spelare på plan kunde Ungern öka trycket och till slut vinna matchen ganska komfortabelt genom att spela ut samtliga spelare i det svenska laget. Matchen slutade 5-0 till Ungern och därmed var äventyret över för det tekniska Rågsvedsgänget.

– Det här är det bästa som har hänt mig oavsett hur vi spelat eller hur det gick! Vi har spelat fotboll i Brasilien! Tänk på det, summerade Osman Hamed Idris i RGS 124 när den inledande besvikelsen hade lagt sig.

Annars var det Danmark som klarade sig bäst av de nordiska lagen i världsfinalen. Det danska laget tog sig hela vägen till kvartsfinal. Där slogs de ut av Förenade Arabemiraten.

Årets världsfinal kom att bli en sydamerikansk uppgörelse där Mexiko ställdes mot Argentina. Laget ”Deportivo Mago” från Mexiko var starkast och vann turneringen genom att besegra Argentina med 5-2.

Vinnarna fick kort efteråt avsluta årets turnering genom att spela en vänskapsmatch mot Neymar och hans vänner. Som pris får de även resa till Paris och hälsa på Neymar och Paris Saint Germain FC under hösten.

Totalt anmälde sig 125 000 spelare och över 34 000 lag till årets Neymar Jr’s Five.

Källa: Red Bull Sverige