Gunde Svan åker Vasaloppsstafetten med okända lagkamrater

Gunde Svan och 2017-års Team Preem-vinnare i spåret. I år kommer Gunde och hans nya lagkamrater att köra Stafettvasan. Foto: preem
Gunde Svan och 2017-års Team Preem-vinnare i spåret. I år kommer Gunde och hans nya lagkamrater att köra Stafettvasan. Foto: preem

Gunde Svan – en av Sveriges främsta längdskidåkare genom tiderna – blir personlig coach och lagledare i Stafettvasan. I Preems tävling kommer fyra skidåkare vinna personlig träning med Gunde Svan och dessutom få ingå i Gundes stafettlag.  

Som huvudsponsor av Vasaloppet vill Preem sprida glädje och energi både innan och under vinterveckan. Inför Vasaloppet förra året coachade Gunde tre Vasaloppsåkare, som även blev en filmserie. Filmerna, där vi mötte trion Ingrid, Johan och Robert gjorde succé och facebookgruppen ”Team Preem – för alla som älskar Vasaloppet” lever fortfarande ett aktivt liv på internet och är världens största facebookgrupp för Vasaloppsälskare.

– I år blir det fokus på kämpaglöd och teamwork. Preems tävling är öppen för alla och sista dag för att anmäla sig är den 16 december. Vinnarna kommer att bli kallade till Dalarna för träningsläger tillsammans med Gunde Svan, berättar Ulrica Bååthe, chef Marknadskommunikation på Preem.

Gunde Svan ser framemot att ta sig an den nya utmaningen.

– Jag hoppas att vi blir ett lag som kompletterar varandra på ett bra sätt. Med Stafettvasan har vi en tydlig gemensam utmaning som vi ska genomföra tillsammans. Förra årets vinnare i Preemtävlingen var ett riktigt härligt gäng som gav allt, både på träning och under loppet och jag är övertygad om att årets vinnare kommer ha samma inställning, säger Gunde Svan.

Vad är ditt mål för teamet?
– Det är svårt att svara på innan jag har träffat mina lagkamrater. En målsättning är dock helt klar och det är att vi ska ha kul tillsammans, stötta varandra och att ge järnet, säger Gunde.

Källa: Preem